Veel mensen denken dat hun burn-out alleen door omstandigheden ontstaat.

Maar dat is niet het geval er is meer aan de hand dan alleen omstandigheden. En Inge is daar het bewijs van. Want ondanks het overlijden van haar moeder in de periode dat ik haar begeleidde is ze toch uit haar burn-out gekomen.

En het is belangrijk om je dit te realiseren Omdat je anders met de verkeerde dingen aan de slag gaat. En daardoor niet of niet helemaal hersteld. Waardoor je een tijdje later weer een terugval krijgt of een volgende burn-out. En dat wil je toch niet? Het verhaal van Inge lees je hieronder:

Inge: “Ondanks dat mijn moeder 2 weken geleden overleden is, voel ik me goed. Door het overlijden van mijn moeder is mijn energie wel weer wat afgenomen. En mijn maag- en darmklachten waren helemaal weg, maar door het overlijden van mijn moeder is dit wel even weer terug gekomen. Maar dat is natuurlijk niet raar. Ondanks dat, kan nu echt veel meer dan voorheen.

En het ziekte bed van mijn moeder daarvoor, 8 maanden lang, was ook extra belastend. Mijn stressniveau is ondanks dit alles veel beter en ik ervaar meer rust. En dat voelt echt gelukzalig! Waardoor ik ook niet meer zo geïrriteerd ben naar mijn kinderen.

Met de misselijkheid gaat het ook beter. En hoef dan ook geen maagzuurremmers meer te gebruiken. Het verschil is dat ik nu weet hoe ik mijn rust kan pakken en ik luister beter naar mijn lichaam. De tijd die ik vroeger aan mijn moeder besteedde als mantelzorger, besteed ik nu aan mijn hobby’s.

Eerder had ik echt uitvallen en raakte ik snel in paniek, Dat is nu helemaal over. Nu durf ik weer naar de winkel. Ondanks de heftige tijd heb ik toch een energiestijging van 40% bereikt. Ik voel me beter uitgerust en ook positiever bij het opstaan. Ik pieker nog wel eens over corona maar niet meer over de dingen waar ik me eerder druk over maakte. 

Mijn perfectionisme voor het huishouden is helemaal opgelost. Dat kan ik nu goed opzij zetten. Ik heb ook echt geleerd hoe ik mijn prioriteiten kan stellen. Ook mijn eigenwaarde is gestegen.

Mijn concentratie is beter en ik vergeet niets meer. De pijn in mijn nek-en schouders ging veel beter, totdat mijn moeder overleed, maar ik merk dat dat nu ook weer beter gaat. Voorheen at ik slechter en kon ik het niet opbrengen om te koken. Dat gaat nu weer goed, en ik kook ook weer graag.

Ik ben opener en geef duidelijker aan wat ik voel en wat ik wil. Ik kan ook beter dingen loslaten. En ik kan weer alles doen wat ik wil, terwijl ik voorheen niet eens meer het huishouden on doen. 

Ik vond de begeleiding in de vorm van video’s heel uitgebreid. De combinatie van video en werkbroek sprak me erg aan. Ik had dit echt nodig! Sommige oefeningen en technieken ga ik ook echt blijven gebruiken. De onderwerpen werden duidelijk uitgelegd, waardoor ik elke keer weer dacht: “Daar heb je een punt!”. Eerder zeiden mensen wel: “Je moet het rustiger aan doen”, maar ze zeiden er niet bij hoe ik dat dan moest doen”. 

Of de huisarts zei: ”Neem maar een pilletje”. Dat was dus allemaal veel oppervlakkiger dan bij Nanda. Het werkboek hielp me om me echt te verdiepen in de stof en stappen te nemen om mijn leven te verbeteren. Daarnaast vond ik het nog leuk om te doen ook.

Vooraf had ik wel twijfels…, je vind online zo veel over burn-out. Maar het feit dat ik een investering moest doen, klinkt misschien raar, maakte dat ik ook echt resultaat verwachtte. Ik had al een jaar van specialisten achter de rug voordat ik bij Nanda kwam. En ik stond nog nergens. De reguliere zorg kost ook veel geld maar daar staan veel mensen niet bij stil. 

Zells af je geen burn-out hebt, is dit een heel mooi programma om bij jezelf thuis te komen. Ik vond het leuk om te doen en echt waardevol. Na elke les voelde ik me beter. Dat was in het begin echt een houvast. En als ik dan denk aan wat er allemaal beter is, realiseer ik me wat ik allemaal bereikt heb.

Als je een burn-out heb en dit leest… Echt een aanrader! Ik zie anderen telkens weer naar medicatie grijpen, die hebben hun burn-out dus niet echt opgelost, en blijven pappen en nathouden”.

Wil je weer voluit leven in plaats van overleven? En definitief uit je burn-out? 
Vraag een vrijblijvend gesprek aan om te bespreken wat jouw situatie is en helder te krijgen wat jij nodig hebt om je burn-out definitief achter je te laten. Klik hier en vraag een vrijblijvende inzicht sessie aan.