Nieuw! De burn-out pil!

Ik ben nooit zo’n voorstander van pillen geweest omdat ik heel erg in de kracht van ons eigen lichaam geloof. Maar als er in mijn tijd een burn-out pil was geweest, ik geef het eerlijk toe, had ik hem waarschijnlijk wel genomen. Omdat ik gewoon echt niet wist HOE is het kon oplossen. Ik was wanhopig en wilde dat het zo snel mogelijk over was en ik weer aan het werk kon. Zodat die gênante situatie voorbij was. Maar helaas zo werkt het dus niet, ook nu niet.

Natuurlijk wil je een burn-out pil, zodra je ontdekt dat je overspannen bent of een burn-out hebt. Je wilt er namelijk zo snel mogelijk van af. Ondanks de lange aanloop richting je burn-out besef je nu pas dat je echt helemaal op bent. Dus neem een burn-out pil alles is direct opgelost!

Heb je hoofdpijn, dan neem je een pijnstiller. Heb je last van je nek omdat hij helemaal vast zit, dan ga je naar de fysio. Kun je niet slapen van de onrust, dan neem je een slaappil. Is de spanning zo hoog opgelopen dat je niet meer kunt functioneren, dan neem je kalmeringstabletten.

Maar al deze lapmiddelen, lossen jouw burn-out niet op. Je vestigt je hoop er op dat het dé oplossing is. Maar je onderdrukt slechts de symptomen. Dit zorgt voor nog meer frustratie en gevoelens van verdriet en wanhoop omdat je bang bent dat het nooit overgaat.

Bij een burn-out is er een veel betere oplossing dan een burn-out pil. Eentje die veel eenvoudiger is dan veel mensen denken. Eentje die veel gezonder is voor je lichaam. Die veel sneller werkt dan veel mensen verwachten (maar juist geen ‘Quick fix’ is). En die je veel tijd en frustraties bespaart en ook nog een definitief is zodat je geen volgende burn-out krijgt.

In plaats van een burn-out pil, is het nodig om de juiste stappen te nemen om de kern van je burn-out op te lossen. Je kunt allemaal middelen innemen om symptomen te onderdrukken. Zoals pijnstillers tegen de hoofdpijn. Slaappillen om te kunnen slapen en kalmeringstabletten om je rustiger te voelen. Of je kunt acties ondernemen om dingen te gaan vermijden in de hoop dat het dan over gaat. Maar dat is allemaal niet wat je echt nodig hebt.

Ook ik heb een burn-out gehad en ik weet hoe rot het voelt om tot niets in staat te zijn. Ik weet hoe rot het voelt om alleen maar op de bank voor je uit te kunnen staren. En ik ging op zoek om mijn burn-out op te lossen. Maar toen ik begin twintig was, was daar nog weinig over bekend. Dus heb ik me de afgelopen 28 jaar verdiept in wat er wel nodig is.

Je hoeft het wiel dus niet zelf uit te vinden. Dat is de valkuil van veel mensen met een burn-out. Het idee dat je alles zelf moet oplossen. Dat het zwak zou zijn als dat niet alleen lukt. Dat iedereen zijn of haar leven voor elkaar heeft behalve jij. Dat is niet waar. Veel mensen zijn er heel erg goed in om te verbergen dat ze niet gelukkig zijn. Door de schijn op te houden.

Dit zijn de 7 stappen waarmee ik mijn klanten succesvol help:
  1. Heel specifiek duidelijk krijgen wat ze willen bereiken;
  2. Leren hoe ze minder bezig zijn met het verleden en de toekomst, zodat ze meer in het moment zijn;
  3. Alles over emoties leren en hoe je ze in balans krijgt;
  4. Belemmeringen en oude patronen opruimen;
  5. Kwaliteiten worden belicht waardoor mijn klanten zich positiever en krachtiger voelen. Hun zelfvertrouwen neemt toe;
  6. Ze leren hoe je meer innerlijke rust en vrijheid ervaart, waardoor ze meer genieten;
  7. Hun kwaliteit van leven verbeteren waardoor ze zich eindelijk weer gelukkig voelen.

Linda had eerst geprobeerd zelf haar burn-out op te lossen, maar daardoor namen haar klachten alleen maar toe. Toen ze hoorde dat er een oplossing was voelde ze zich opgelucht. Ik begeleide haar door de stappen en ze was verbaast dat ze zich al zo snel zo veel beter voelde. Haar lichamelijk klachten losten op. Nu straalt ze weer en verteld ze iedereen die het wil horen dat ze zich beter voelt dan ooit.

Dus stop met zoeken naar de burn-out pil, die bestaat niet. Weet dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden, en je het niet alleen hoeft op te lossen. Als je de juiste stappen volgt is alles veel eenvoudiger. Laat los dat het jaren moet duren, dat is helemaal niet nodig. De meeste van mijn klanten voelen zich binnen een paar maanden al heel veel beter. Zodat ze kunnen stoppen met alle dingen die hun niet het resultaat geeft wat ze willen. En ze eindelijk weer tot rust komen , meer energie hebben, beter functioneren en echt weer kunnen genieten.


Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *