Er zijn veel mensen die flink opgebrand zijn, maar zich daar niet bewust van zijn.

Ze zijn aan het overleven in plaats van leven. Ze ervaren veel verschillende klachten zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Denk bijvoorbeeld aan spanningshoofdpijn, overprikkeld zijn, versnelde of onregelmatige hartslag, wazigheid in het hoofd waardoor snel en helder denken lastig wordt of zelfs emotioneel labiel zijn en daardoor zichzelf en hun lichaam niet goed meer vertrouwen. Ze hebben last van vermoeidheid die maar niet over lijkt te gaan.

De onrust in het hoofd neemt toe. Waardoor ze gaan piekeren en slechter slapen. Regelmatig denken ze: “Het is me allemaal te veel”. En soms hebben ze hoofdpijn. Het lontje wordt korter, waardoor ze sneller in conflicten terecht komen. Ze vergeten dingen en kunnen zich slecht concentreren. De spanning in de nek- en schouders nemen toe. En soms lijkt het wel alsof het hart op hol is geslagen.

Door al deze klachten kunnen ze niet goed functioneren en wordt het steeds lastiger om de dag goed door te komen. Het plezier lijkt uit het leven weg te sijpelen. Omdat ze zich steeds negatiever en minder fit voelen. Dit heeft enorm veel impact op hun leven en doordat er geen goeie diagnose komt lijkt een oplossing steeds verder weg te raken en blijven ze in cirkeltjes rondlopen. De link wordt niet gelegd naar overspannenheid of burn-out.

De meeste mensen proberen deze klachten dan afzonderlijk op te gaan lossen. Ze bezoeken een huisarts voor de hoofdpijn een fysio voor de klachten aan schouders en nek. Ze gaan misschien en keer praten met een coach. Maar die klachten zijn niet het probleem op zich.

De grootste valkuil is dat mensen allemaal dingen gaan doen of laten waarvan ze denken dat het de oplossing is. Zonder dat te begrijpen wat er in hun systeem gebeurt. Het is nooit alleen de huidige baan of alleen een andere situatie die de oorzaak is van de klachten.

De klachten zijn signalen dat er iets veel diepgaanders aan de hand is. De kern is namelijk dat ze al veel te lang op een manier met zichzelf omgaan die niet (meer) werkt. Als de situatie niet helder is, dan is de kans natuurlijk heel groot dat je in het wilde weg dingen gaat doen, die je niet helpen. Dus wat is er wel nodig?

Toen ik 27 jaar geleden in een burn-out terecht kwam werd mij één ding enorm duidelijk. Het oplossen van een burn-out moet bij de basis gebeuren en zal nooit oplossen als je maar één onderdeel aanpakt. Ik heb destijds een lange weg bewandeld om erachter te komen wat écht werkt. En gelukkig heb ik mijn burn-out dan ook al jaren achter mij liggen en weet ik ook dat een tweede nooit op de loer zal liggen. Want als je het holistisch aanpakt kun je definitief en in korte tijd uit je burn-out stappen.

Sterker nog… mijn VIP-klanten begeleid ik keer op keer weer in 4 weken naar een leven zonder burn-out. En omdat het mij zo aan het hart gaat dat ik zoveel mensen zo enorm zie worstelen heb ik als missie dat ik binnen 10 jaar het fenomeen burn-out volledig uitgebannen wil hebben.

Dus als jij er ook klaar voor bent om definitief een leven vol energie en geluk te creëren en weer volop in het leven te staan dan wil ik je laten kennismaken met de 7 belangrijkste schakels die mij en mijn klanten hebben geholpen om dit te bereiken. Ik deel ze in een compacte 3-delige videoserie. Klik op de link en op naar een leven vol leven!

Klik hier: 7 schakels om uit je burn-out te komen.