Gedachten zijn de oorzaak van rust en onrust

gedachten zorgen voor onrust in jouw geestGedachten, we hebben ze allemaal. Maar bij de één zorgen ze voor rust. En bij de ander voor onrust. Rara, hoe kan dat? Ken je van die gedachten die alleen maar zorgen voor onrust? Je hebt wel 60.000 gedachten op een dag. En aan de één besteed je meer tijd dan aan de ander. En sommige lijken zo echt dat ze jouw systeem nog verder de onrust en burn-out ik lijken te duwen.

Zo zit ben je lekker ergens mee bezig en ineens maak je je druk over gedachten die je hebt. Het lijkt allemaal heel echt in je hoofd en als er ook nog emoties en beelden bijkomen dan zie je het plaatje al helemaal voor je. Vervolgens maak je je druk om het plaatje terwijl de situatie er niet eens is.

De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen
Hierdoor ga je van de hak op de tak. Het ene moment voel je je goed en het andere moment ervaar je dat het je allemaal te veel is…. Watten in je hoofd, stress, onrust, druk, en een kort lontje. Je raakt ook vaak in de war van die gedachten en gaat twijfelen aan jezelf.

Onze gedachten zijn niet het probleem. Wel hoe je met jouw gedachten omgaat. Hoe serieus je bepaalde gedachten neemt, bijvoorbeeld. Als je eenmaal weet dat je niet altijd iets hoeft met elke  gedachte die je hebt, ervaar je al veel meer rust. Als je iemand op staat ziet lopen en denkt: “Die heeft een blauw shirt aan”, hoef je daar niets mee. Maar als je denkt: “Misschien kom ik wel te laat”, dan ervaar je daar direct een reactie op van te laat komen. Terwijl dat helemaal niet de werkelijkheid is.

Onderstaand verhaal helpt om dit te verduidelijken:
Een eenzame monnik ontving enkele bezoekers bij zijn grot. “Wat is het nut van het leven in stilte”, vroeg iemand hem. De monnik, die net water haalde uit een diepe bron, keek op en zei: “Kijk eens in de bron. Wat zie je dan?” De mensen tuurden naar het water in de diepte en zeiden: “We zien helemaal niets”.

Een ogenblik later herhaalde de monnik zijn vraag: “Kijk weer in de bron. Wat zien jullie nu?” De mensen keken weer en zeiden opgetogen: “We kunnen nu in de weerspiegeling onszelf zien!”

“Dat is de kracht van stilte”, legde de monnik uit. “Ik putte water, zodoende was het water onrustig en zagen jullie niets”. Nu is het water rustig en kunnen jullie jezelf zien. Onthoud dus dat de stilte er voor zorgt dat je je Ware Zelf kunt zien. Maar blijf even wachten want er is meer”.

Enige tijd later zei de monnik weer: “Kijk nu nog eens in de bron. Wat zien jullie nu?” De bezoekers tuurden in de bron en riepen uit: “Nu zien we de stenen op de bodem van de bron”. 

“Juist “, zei de monnik. “Als je maar lang genoeg wacht en opgaat in stilte, dan kun je uiteindelijk de Diepste Grond van het bestaan zien. Deze diepe inzichten over Je Zelf en over het Bestaan, zullen je bevrijden van elke verwarring en levenslast. Je bent dan Oordeel loos en wijs geworden. Je leeft dan vanuit je Hart. En kunt vanuit die stilte een lichtbaken zijn voor anderen.

Dus wil je meer rust ervaren en uit je burn-out komen? De kunst is om zo om te gaan je jouw gedachten dat je WEL rust ervaart. En dat kun je leren. Zodat je weer plezier en geluk ervaart. Jij weer geniet, en jij weer het stralende lichtpuntje in het leven van anderen kunt zijn.  

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen