Ben je je aan het aanpassen, of laat jij jezelf helemaal zien zoals je bent?

Na een lezing die ik had gegeven, gaf ik een klant een behandeling. Ze vertelde dat ze zich altijd aanpaste aan anderen. Iets wat ik vroeger ook had gedaan, en soms in mindere mate nog doe. En ik legde haar uit wat ik daarin zelf had ontdekt: “Als je je altijd anders voordoet als dat je bent, dan vind niemand je leuk om wie je echt bent”. Maar alleen maar voor het masker dat je draagt. Toen ik me dat de eerste keer realiseerde voelde dat als een pijnlijke ontdekking. Maar daardoor kon ik wel van vanaf toen andere keuzes te maken. En echtere relaties te bouwen.

Lees verder

Het herkennen van je burn-out is één stap, maar er zijn er meer…

Het herkennen van je burn-out is een opluchting. Eindelijk weet je wat er aan de hand is met je. Je voelt je niet langer raar, onbegrepen en alleen. Want je weet nu dat er meer mensen zijn die dezelfde klachten hebben. Maar het herkennen van je burn-out is één stap en er zijn nog meer stappen die nodig zijn om je burn-out op te lossen.

Lees verder

De spanning en stress van dualiteit

We willen geen dualiteit, want je wilt rust en geen stress. Maar mensen die alleen maar rust hebben, krijgen stress omdat ze zich gaan vervelen. Dus hoe zorg je dat je de juiste hoeveelheid rust heb en de juiste hoeveelheid actie? Zonder een burn-out of een bore-out te krijgen. Even kort gezegd: een burn-out krijg je bij te veel spanning en een bore-out bij te weinig spanning.

Lees verder

Zoek je veel burn-out informatie maar veranderd er weinig?

Logisch dat je burn-out informatie zoekt. Je wilt weten wat er met je aan de hand is. Dus struin je het internet af naar antwoorden. Maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Of je vindt wel dingen, maar ze zorgen er niet voor dat je van je burn-out af komt. Daarnaast lees je ook nog tegenstrijdige berichten waardoor je niet meer wat wel en niet waar is.
Lees verder

Zo word je weer de oude bij een burn-out

Je wilt graag de oude ik terug die je bent kwijt geraakt. Nu je een burn-out hebt, voelt het alsof je niet meer diegene bent die je was en wilt zijn. Je kunt niet meer doen wat je voorheen kon. En je voelt je nu zo rot dat je er ook niet meer zo kunt zijn voor anderen als je gewend bent.
Lees verder

Het is oké om slechte momenten te hebben

Het leven heeft zijn hoogte en diepte punten en zo ging ook het herstel van mijn burn-out. Soms dacht ik oprecht dat ik een bepaald onderwerp doorgrond en opgelost had. En bleek dat toch niet het geval. Ik raakte dan vaak teleurgesteld in mezelf en werd er ook moedeloos van en  boos op mezelf. Maar ik weet nu dat het er gewoon bij hoort. Ik zal je uitleggen hoe dat zit…  Lees verder

Zo wordt je verliefd op jezelf

Een goede vriend van mij zei vroeger: “Je bent lief!”. Maar ik geloofde hem niet. Het was namelijk volkomen nieuw dat iemand zoiets tegen me zei. Maar net als veel dingen in die tijd onderzocht ik van alles. Dus ook of het waar kon zijn. En dus ging ik bewijs verzamelen waarom ik lief was en waarom ik niet lief zou kunnen zijn. En ik kwam tot de ontdekking dat hij gelijk had. Wat een ontdekking was dat! Ik voelde echt veel beter. Lees verder