Je wilt weten hoe je jouw burn-out kunt oplossen?

De meeste mensen denken ook echt dat ze bezig zijn met het oplossen van hun burn-out. Maar als ik dit vraag aan mensen met een burn-out, noemen ze heel zelden dingen die hun echt gaat helpen. De meeste mensen zijn bezig met:
– zich zelf afleiden van hun klachten;
– stress managen;
– vermijden wat energie kost;
– emoties die voortkomen uit de burn-out proberen te onderdrukken;
– klachten bestrijden die voortkomen uit de burn-out;
– gedrag wat voortkomt uit de burn-out proberen te veranderen of onderdrukken.

En ik kan hier het volgende over zeggen.
Jezelf even een moment afleiden is helemaal oke, geniet er ten volle van, mist je op een ander moment ook echt aan de slag gaat met de reden van je burn-out.

Stress managen, dus als er stress is op je werk, thuis blijven om de werkstress te vermijden. Het is natuurlijk fijn om even op adem te komen maar het gaat niets oplossen. Zodra e weer terug gaat naar je werk (of welke situatie dan ook) dan begint het verhaal weer van voren af aan.

Vermijden wat energie kost kan helpen om wat meer tot rust te komen. Maar ook hiervoor geldt als je de koe niet bij de hoorns vat, dan ben je binnen een paar maanden weer terug bij af.

Emoties onderdrukken, dit doe je waarschijnlijk al heel lang. Je bent nu één groot wandelend vat met emoties dat een ontploffing gevaar is geworden. Meer onderdrukken gaat alleen maar voor meer spanning zorgen.

Klachten bestrijden, voor je hoofdpijn een pijnstiller, voor je pijnlijke nek een fysio, tegen de slapeloze nachten een slaappil, tegen de negatieve gevoelens een pilletje, het lost allemaal niets op.

Gedrag veranderen. Het is een mooi streven maar je zal gemerkt hebben dat het niet vol te houden is. Dit komt doordat het gedrag ergens vandaan komt. Het gedrag is een gevolg van je burn-out niet de oorzaak.
Dus wat er nodig is, is om de echt oorzaak van je burn-out op te lossen.

En ik kan je heel eerlijk zeggen hoe goed de teksten ook zijn die ik en anderen schrijven…
Alleen een tekst lezen gaat je niet uit je burn-out helpen.

Alleen een webinar kijken ook niet.
Zo wie zo niet, hap snap je informatie proberen te verzamelen.
Waarom niet?

Omdat wat je echt nodig hebt is het complete plaatje te gaan zien, hoe het tot hier heeft kunnen komen. En veel mensen zeggen dan: “Ik weet al waar het door komt”, mar vaak weten ze het niet. Want als ze het echt zouden weten zouden ze het wel opgelost hebben, toch? Of ze weten niet HOE ze het kunnen oplossen. Dat komt het meeste voor.

Door mijn eigen burn-out, alle kennis en kunde die ik op heb opgedaan, het lezen van boeken, het doen van opleidingen en bijscholingen, en het succesvol begeleiden van mensen uit hun burn-out weet ik precies wat je WEL nodig hebt.   

Wat jij mist momenteel is iemand die je helpt om:
– om je op een ander spoor te zetten;
– een stappenplan die je precies verteld wat je moet doen;
– iemand die je stimuleert om de stappen te zetten;
– iemand de over je schouder meekijkt om er voor te zorgen dat je alles zo uitvoert dat je ook het resultaat krijgt dat je wilt;
– de kern van jouw persoonlijke stresssituatie;
– de onderliggende patronen en hoe je die oplost; 
– praktische handvaten, kennis en oefeningen hoe je meer rust in je hoofd krijgt zodat jij je weer kunt concentreren, je niet langer piekert en niets meer vergeet;
– hoe jij je energie weer op peil te krijgt zodat je weer kunt opladen;
– hoe je om kunnen gaan met situaties die je niet kunt veranderen;
– wat emoties zijn en hoe je daar op een gezonde manier mee om kunt gaan.

Ik weet dat een burn-out een lastige situatie is om zelf te veranderen. Ik heb daarom een aantal specifieke stappen die je kunnen helpen om wel resultaat te bereiken en waarmee ik meer klanten heb geholpen. 

Dus wil je echt leren wat je kunt doen om je burn-out op te lossen?
Stuur een Je kunt een chat bericht via Facebook of via Instagram met als onderwerp “FENIKS”  en ik neem contact met je op om te bespreken wat jouw situatie is en of dit programma ook jou kan helpen om je burn-out definitief achter je te laten.
Of vraag hier een vrijblijvende inzicht sessie aan om te bespreken wat jouw situatie is en wat er in jouw geval nodig is om definitief te herstellen.