Kleuren tegen stress is niet de enige remedie

kleuren tegen stressNatuurlijk is het zo dat er in deze tijd meer dan ooit mensen last hebben van stress. Vooral de stress op de werkvloer schijnt steeds meer toe te nemen.  Onlangs was er in het nieuws een bericht dat de nieuwste remedie tegen werkstress het inkleuren van kleurplaten zou zijn. Volgens het bericht gaan we steeds vaker op een alternatieve manier met stress om.

Wegens bezuinigingen op jouw werk komt er steeds meer op jouw bord te liggen. Je wilt daarover niet klagen, want zo meteen sta jij bovenaan de lijst met mensen die er als eerste uit moeten in een mogelijke volgende ontslag ronde. Je mail moet ook nog afgehandeld worden, de vergaderingen kosten veel tijd, en er zitten vaak niet genoeg uren in een werkdag om alles af te krijgen.De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

Dit alles kost je veel energie en stress. Je voelt je vaak moe en krijgt tegenzin om naar het werk te gaan. Misschien begint de spanning al op te lopen en heb je last van: buikpijn, nekpijn, schouderpijn en/ of rugpijn.

De werkdruk neemt toe. Daarom gaan veel mensen nog meer hun beste doen, en nog harder werken om het werk af te krijgen. Ze krijgen extra werk toegeschoven en durven niet te zeggen dat ze het er niet bij kunnen hebben. Veel mensen zijn ook bang voor het verlies van hun baan. Uit angst gaan veel mensen dan vaker en eerder over hun grenzen.

Natuurlijk moet je op het werk zorgen dat jouw taken in balans zijn met wat jij aankunt. Anders krijg je een zeer ongezonde situatie. Daarnaast kun je werken aan hoe je weer meer kunt ontspannen. Volgens het artikel helpt het netjes inkleuren van een tekening omdat je daar, wanneer het af is, een gevoel van voldoening van krijgt. Doordat je intensief bezig bent met het inkleuren, denk je bovendien even niet meer aan je problemen, gaan je hersenen even op een rustiger tempo werken en reduceer je om die reden vanzelf de stress.

Waarom kleurboeken dan opeens zo hip zijn? Simpel: dat wat schaars is, is interessant voor de mensheid. Nadat breien en haken lange tijd bestempeld werd als ouderwets, gingen trendsetters opnieuw aan de slag met garen. Toen het grote publiek de trend had opgepikt, was het tijd voor iets nieuws. Dus moeten we de kleurboeken maar snel openslaan willen we hip en trendy zijn.

En dat is natuurlijk ook meteen de valkuil. Nu aan de slag gaan met kleurpotloden en kleurboeken alleen omdat het trendy is, en er weer mee ophouden als de rage voorbij is. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet om stress te reduceren. Maar laat je niet verleiden om ermee te stoppen als de trend weer voorbij is. Als het goed voor je werkt blijf er dan vooral mee doorgaan! Natuurlijk zijn kleurboeken niet het enige redmiddel om stress te verdrijven. Er zijn veel meer mogelijkheden.

7 redmiddelen om tot rust te komen:
  1. Haken en breien;
  2. Lezen;
  3. Dansen;
  4. Het populaire loom bandjes maken;
  5. Wandelen;
  6. Muziek luisteren;
  7. Alle dingen die je met plezier doet.

Naast het inkleuren van plaatjes, kunnen eigenlijk alle activiteiten die je brein bezig laten zijn met enkele simpele doch alles overheersende taken ervoor zorgen dat je even met je gedachten ergens anders bent. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd hebt om aan je problemen te denken of de werkdruk waaronder je lijdt. Je krijg ontspanning en daardoor wordt je minder stressvol. Zodat je weer meer energie hebt, je geen last meer hebt van pijnen in jouw lichaam en je weer met zin naar je werk gaat.

 

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen