Maak jij jouw keuzes wel bewust?

Tijd voor een verandering. Het is aan jou welke keuzes je kiestDe meeste mensen baseren hun keuzes op wat andere mensen vinden of doen. Hierdoor maken ze vaak keuzes die eigenlijk niet bij hun passen. Ze doen heel hard hun best, maar lopen daar uiteindelijk in vast. Ze zijn op en voelen zich niet gelukkig.

Omdat je geen zin hebt in gedoe zeg je niet tegen je partner wat je echt wilt en vindt. Je probeert ruzie en een vervelende sfeer te vermijden en het vooral “gezellig te houden”. Maar ergens voel je wel dat het wringt, dat het niet goed voelt. En toch zeg je niets.

De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

Dit zorgt voor innerlijke wrijving. Maar die beredeneer je weg. Je lijf komt steeds meer in opstand tegen de spanningen die je opbouwt in je lichaam. De klachten nemen toe, maar je probeert toch vooral door te gaan. Je hebt niet door dat deze klachten ontstaan door onbewuste keuzes die je eerder hebt gemaakt.

Dat je iets altijd op een bepaalde manier hebt gedaan, wil niet zeggen dat je het ook altijd zo moet blijven doen. Kijk, als het voor je werkt, zou ik dat natuurlijk wel doen. Maar dingen werken niet voor je, anders had je geen burn-out. Dus als dingen je niet het resultaat geeft dat je wilt, is het handig om daar niet langer voor te kiezen.

Het goede nieuws is: Je kunt iedere dag andere keuzes maken.

Ook al heb je ooit ergens voor gekozen. Je kunt elke dag weer een andere keuze maken. Vooral als je merkt dat het bij nader inzien toch niet goed voelt. Als je hart en niet in ligt zal je nooit ergens gelukkig van worden. Hoe je ook verstandelijk je best doet.

Het kan voor je omgeving even wennen zijn, net als jij het lastig kan vinden om dingen te veranderen. Zo kan een ander dat ook lastig vinden. Daarbij komt dat jij er voor hebt gekozen een ander krijgt te maken met de gevolgen van jouw keuzes. Daar is niets mis mee. Maar hou er rekening mee dat het voor anderen even wennen kan zijn. Geef ze die tijd dan ook.

Kun je ook de keuzes van anderen respecteren? Vaak houden we van iemand zolang die persoon doet wat we van die persoon verwachten. Maar als een naaste andere keuzes maakt kan dat lastig zijn om te  accepteren… We leven in een wereld met vrije wil. Dat betekend dat niet alleen JIJ maar IEDEREEN mag kiezen voor wat hij of zij wil. Ook als jij dat lastig vind.

Welke keuze zou op dit moment de meeste impact hebben? Vraag je af wat je op dit moment het meest belemmerd. Dan weet je ook waar je voor kunt kiezen om dat op te lossen. Als je altijd zoetigheid op brood hebt gedaan en je kiest nu gezonder dan heeft dat positieve gevolgen. Maar die zie je nu niet direct. Dus als een grote impact wilt, zal je ook grotere keuzes moeten maken. Dus welke stap kun jij maken om je leven in positieve zin te verbeteren?

Een man had zich beetje bij beetje aangepast aan zijn partner. Op een gegeven moment voelde hij zich zo op. Hij liep er helemaal in vast. Hij verbrak de relatie en ik hielp hem in de zien dat hij dagelijks keuzes had gemaakt die maakten dat de situatie was zoals die was geworden. Waardoor hij inzag dat hij hier zelf in aandeel in had gehad en hij open stond om te leren zich meer uit te spreken zodat dit in een mogelijke nieuwe relatie hij niet weer zichzelf ging wegcijferen.

Dus waar heb je onbewust voor iets gekozen dat niet langer bij je past? Dat merkt je altijd doordat je vastloopt in een bepaald gebeid in je leven. Zorg dan dat je andere keuzes maakt zodat de spanningen verdwijnen en jij je weer gelukkig voelt. Ik weet het, het is net altijd eenvoudig. Maar doorgaan met iets wat niet werkt is ook geen optie.

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen