Over mij

Hier lees je meer over Nanda

N-balans heb ik opgericht om opgebrande mensen met overspannenheid en burn-out vlot en blijvend te helpen aan meer rust, en meer energie zodat ze weer kunnen genieten. Op deze pagina lees meer over mijn achtergrond, mijn passie en mijn unieke manier van werken.

Wie is Nanda?


Ik was begin twintig, mijn leven was hectisch en ik had last van overmatig veel stress. Mijn oma overleed, mijn relatie liep stuk, ik verhuisde naar een andere omgeving en de relatie met mijn ouders bereikte een dieptepunt. En toch draafde maar door, nam nooit pauze en ik ‘moest’ van alles van mezelf. Het slapen ging steeds slechter en de vermoeidheid nam toe.

Ondanks dat ik wist dat ik niet goed bezig was, dacht ik: “Ja maar, Nanda, je moet dit toch eerst afmaken voordat je iets leuks kunt gaan doen…” En zo bleef ik maar doorgaan, maar dat hield een keer op. Dus op een dag was de koek op. Ik wilde wel doorgaan, maar het ging niet meer.

Van buiten die stoere meid…

We lopen allemaal in ons leven de nodige stress op. Die we onbewust in ons lichaam opslaan en met ons meedragen. Ik dacht op jonge leeftijd dat er iets echt niet goed was aan mij. Ik was zo anders en ik voelde mij totaal niet begrepen. Daardoor twijfelde ik aan mezelf, voelde me niet goed genoeg en werd ik onzeker. Ik zette een masker op, uit zelfbescherming. Van buiten was ik die leuke, stoere meid die alles aankon. Maar van binnen voelde ik het wringen. Ergens voelde het niet goed.

Dat gevoel drukte ik weg

Ik was zo bezig met wat anderen van mij dachten en verwachtten. En ik ging continu over mijn grenzen heen. Ik hield totaal geen rekening met mezelf. En als twintiger brak dat op en kreeg ik een burn-out.

Eigen methode

Die burn-out was heftig, voor iemand die altijd doorging was het lastig om tot stilstand gedwongen te worden. En heeft een jaar geduurd. Ik vond nergens de juiste hulp of begeleiding.  Mijn bedrijfsarts erkende mijn burn-out wel, maar daar was ik niet mee geholpen. Uiteindelijk was ik het zo zat, dat ik zelf op zoek ben gegaan naar een manier. Ik heb honderden boeken gelezen, studies gedaan en mijn eigen methode ontwikkelt.

Een methode die wél werkt. Die vlot, holistisch en effectief is.
Waardoor je in slechts een paar minuten al meer rust ervaart.
En mijn klanten al in vier weken tot 16 weken uit hun burn-out zijn.

Bijdragen aan het geluk van anderen

Door mijn burn-out heb ik een dieper verlangen in mijzelf ontdekt: Bijdragen aan het geluk van andere mensen.Daarom ben ik een paar jaar na mijn burn-out gestopt met mijn werk in de grafische sector. Ik zocht ander werk zodat ik daarnaast een 4 jarige HBO opleiding kon doen. Ik leerde met een prachtige mix is van verschillende disciplines te werken. Zodat ik mijn klanten kon helpen om wel vlot blijvende resultaten te bereiken.

‘Wake up call’

Een burn-out komt nooit zomaar. Ik zie het als een ‘wake up call’. Het is jouw systeem die tegen je zegt: “Zoals je tot nu toe met jezelf omgaat is niet goed, het is tijd om beter voor jezelf te gaan zorgen. Te schrappen wat niet meer voor je werkt en te leren hoe het beter kan. Zodat jij je gelukkiger voelt”. Dan is het tijd om de stress en spanning die je in je lichaam hebt opgeslagen op te ruimen.

Eigenlijk is een burn-out dus een heel mooi cadeau, alleen kan het in het begin lastig zijn dat zo te ervaren. Maar al mijn klanten zeggen achteraf : “Nanda, ik ben dankbaar voor hun burn-out en jouw begeleiding, omdat mijn leven nu leuker, rustiger en gelukkiger is”.

Mijn unieke werkwijze

Waar je ook woont, begeleiding is altijd mogelijk. Ik ben flexibel in de manier waarop ik mijn klanten begeleid. Via een online programma of door online persoonlijke gesprekken. Ik maak gebruik van verschillende technieken zodat er altijd een techniek is die bij jou past. Op Gran Canaria is er ook een traject live in de natuur mogelijk. Buiten in de natuur ben je uit jouw normale situatie en omgeving waardoor het vaak gemakkelijker is om geïnspireerd te worden. Naast dat het leuk is, helpt de natuur je te ontspannen en het werkt erg effectief. 

Klanten ervaren mij als:

Snel bij de kern, werkend met humor, empathisch, soms confronterend, doortastend, geduldig, intuïtief, en klanten voelen zich snel op hun gemak. Ik begeleid je naar een leven met meer rust, meer energie, een beter gevoel van eigenwaarde, meer positiviteit, meer voldoening, zodat jij meer kunt genieten.

Wil jij ook graag uit je burn-out?

Ik heb verschillende trajecten en producten ontwikkeld. Waar mijn klanten mij dankbaar voor zijn en prachtige resultaten mee bereiken. Hun leven is voor altijd veranderd. Wil jij bespreken wat er in jouw geval nodig is om je weer energiek en gelukkig te voelen met eindelijk die innerlijke rust?

Klik hier om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Met liefdevolle groet,

Nanda Noorlander

Nanda Noorlander