Hoe het niet weten waar je het allemaal voor doet, stress geeft

Saai geeft onrust en stressJe beleeft elke dag de zelfde dingen, en je denkt is dit het nou? Je staat op, ontbijt, gaat naar je werk, komt huis, gaat eten en ‘s avonds ga je sporten, tv kijken of je spreek af met iemand. En dat doe je dag in en dag uit. Je bent tevreden met je huis, en je werk, en hebt misschien zelfs een partner en/of kinderen. En toch heb je het gevoel dat er iets ontbreekt, waardoor je onrust ervaart.

Je voelt je onrustig en mist iets in je leven en ondanks dat je van je partner houdt, zoek je de spanning bij iemand anders. Of je richt de onrust en het gemis op je werk en ondanks dat je een leuke baan hebt, wil je toch graag ergens anders werken. Je hoopt dat een spannende date, een andere partner, of ander werk jouw onrust kan oplossen.De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

Door de onrust maak je onbewust keuzes waar je eigenlijk niet echt gelukkig van wordt. Je kunt er flink mee in de problemen komen. Dit bezorgt je alleen nog maar meer onrust, ruzie, stress, frustratie en problemen en het kan je ook veel geld kosten. Je wilt wel meer (actie) ervaren maar eigenlijk niet in de vorm van ruzies of problemen.

Doordat alle dagen op elkaar lijken ervaar jij jouw leven als saai. Je wilt op een dieper niveau meer ervaren, waardoor je wel voelt waar je het allemaal voor doet. Zodat je ervaart dat het inderdaad niet draait om die dagelijkse acties maar dat er iets is wat jouw leven meer betekenis geeft. Zolang je niet weet wat jouw leven meer betekenis geeft ervaar je stress en onrust.

Je geeft je leven meer betekenis door te onderzoeken wat je zou willen bereiken met jouw leven. Wat zou je willen dat anderen later over jou zeggen? Net als dat een bedrijf een missie heeft, een bedrijfsdoel, dat het wil bereiken, is het goed om dat als mens ook te hebben.

Het kan lastig zijn hier direct een antwoord op te geven. En dat is ook logisch en helemaal niet erg. Geef je zelf de tijd om deze vraag te laten sudderen en pruttelen net zolang tot het antwoord gaar of te wel klaar is.

Laat los dat je nu moet weten hoe je dat zou moeten doen. Als je dat gaat doen belemmer jij jezelf en wordt het erg lastig om nog spontaan ideeën op te schrijven. Maak je geen zorgen dat komt in onderstaande stappen op het juiste moment aan bod.

In 5 stappen naar jouw persoonlijke missie
 1. Pak een vel papier en schrijf erboven: “Met mij leven wil ik bereiken dat:” Ervaar of er iets in je opkomt en schrijf dat op;
 2. Hang het papier op een zichtbare plek. Zodat je het regelmatig tegen komt en het kunt aanvullen;
 3. Gevonden? Onderzoek hoe je dit kunt bereiken. Is er iets wat je nodig hebt, een opleiding, begeleiding, om jouw persoonlijke missie te kunnen gaan leven?;
 4. Actie. Neem die stappen die je beschreven hebt bij punt 3;
 5. Twijfel. Veel mensen zijn onzeker en onderschatten zichzelf enorm. Ga ervan uit dat je jouw persoonlijke missie kunt bereiken en dat het een kwestie is van hoe je het kunt bereiken en niet of je het kunt.

Toen ik zo’n 25 jaar was en in de Grafische Industrie werkte vond ik mijn werk wel leuk, maar ik had tevens het gevoel dat er alleen maar goederen en geld heen en weer geschoven werden. Doordat ik geen hogere betekenis in mijn leven ervoer voelde mijn leven saai en doelloos. Er was niemand die echt gelukkig van werd van het werk dat ik deed. Toen ik dat ontdekte, veranderde dat mijn leven. Zo heb ik ontdekt wat mijn missie is: het bijdragen aan het geluk van andere mensen. En dat doe ik nu elke dag. Om die reden word ik elke dag weer blij wakker omdat ik die betekenis aan mijn leven kan geven. En alle dingen die ik in mijn dagelijks leven doe, doe ik zodat ik die missie kan uitvoeren. Dat perspectief zorgt bij mij voor een blij gevoel en meer rust.

Kortom ervaar je onrust omdat je het gevoel hebt dat jouw leven saai is en te veel herhalingen bevat? Ontdek jouw persoonlijke missie, zodat jouw leven niet langer draait om de dagelijkse acties maar dat je meer betekenis geeft aan je leven. Zo kan je je stress, onrust, geld, frustratie en ruzie besparen. En meer rust ervaren en meer genieten van jouw leven.

 

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

3 gedachten over “Hoe het niet weten waar je het allemaal voor doet, stress geeft

  1. Nanda Noorlander Bericht auteur

   Hallo Betty,

   Om een goed antwoord te kunnen geven, zou ik eerst meer informatie moeten hebben over jouw persoonlijke situatie. Ik heb een artikel geschreven over negatieve denkpatronen wat misschien een antwoord geeft op je vraag. Want vaak leidt de ene (negatieve)gedachte tot de andere. En als dat vaak op dezelfde manier verloopt, noemen we dat een denkpatroon. Er zijn denkpatronen die je helpen om zaken makkelijker te maken en er zijn denkpatronen die negatief werken en je daardoor stress bezorgen. In het artikel geef ik je 5 stappen om negatieve denkpatronen te doorbreken:
   https://n-balans.nl/hoe-negatieve-denkpatronen-je-stress-bezorgen/

   Ik hoop je hiermee op weg geholpen te hebben. Is dit niet voldoende dan adviseer ik je om een gratis persoonlijke sessie aan te vragen via: https://n-balans.nl/uit-je-burn-out-gesprek/

   Met vriendelijke groet,

   Nanda Noorlander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.