Overspannen of een burn-out?

Ik begeleid opgebrande medewerkers vlot en definitief om uit hun burn-out. Door mijn N-Balans Methode meer rust en energie, waardoor ze weer optimaal functioneren.

Ik begeleid medewerkers met stress gerelateerde klachten zodat ze weer snel inzetbaar zijn. Door mijn N-Balans Methode hebben ze snel en definitief meer rust en energie, waardoor ze beter functioneren.

Stresspreventie is goedkoper dan ziekteverzuim

Ongeveer vijftig procent van de Europese werknemers geeft aan dat stress voorkomt op de werkplek. Stress zorgt voor ongeveer de helft van alle verloren werkdagen. Stress zorgt naast een negatieve invloed op de gezondheid van medewerkers ook voor hoge kosten bij uw organisatie.

Overzicht stress gerelateerde verzuimkosten

Stressklachten
167 dagen verzuim
€ 58.450,-
Overspannenheid
183 dagen verzuim
€ 64.050
Burn-out
242 dagen verzuim
€ 84.700
Exclusief: De kosten die ontstaan door het slecht functioneren van de medewerker voorafgaand aan het verzuim. Exclusief: de kosten voor eventuele vervanging van de medewerker. Exclusief: de extra druk die op leidinggevende en collega’s komt, waardoor zij ook een verhoogd risico hebben op uitval.

Herkent u dit?

 • Een werknemer meldt zich eerst met regelmaat voor kortere periodes ziek. En valt vervolgend uit voor een langere periode met overspannenheid of een burn-out;
 • Een werknemer wordt steeds cynischer, negatiever en heeft een kort lontje. Hierdoor ontstaat er regelmatig ruzie met collega’s en leidinggevende;
 • Een werknemer lijkt afwezig, is er niet helemaal bij. De effectiviteit neemt af, er worden meer fouten gemaakt. Waardoor ook klanten meer klachten indienen;
 • Op sommige afdelingen is de werkdruk hoog. De druk bij de medewerkers toe. Teams die niet functioneren hebben een hoger verzuim dan gemiddeld en vaak veel wisselingen qua leidinggevenden;
 • Ook eventuele reorganisaties zorgen voor extra spanning bij medewerkers;
 • De weerbaarheid neemt af van medewerkers;
 • Medewerkers maken niet altijd de keuzes die u zou willen, hierdoor medewerkers eerder overbelast dan nodig;

Als uw medewerkers weten hoe ze met stress kunnen omgaan. Dan kan het er heel anders uitzien.

Overzicht stress gerelateerde verzuimkosten

 • De kosten voor het ziekteverzuim met 1/3 omlaag gaat?;
 • Uw leidinggevende stress tijdig zouden herkennen bij hun medewerkers. Zodat voorkomen kan worden dat mensen met een burn-out langdurig thuis komen te zitten?
 • Als medewerkers ervaren dat ze open kunnen zijn over stress, en dit tijdig aangepakt kan worden waardoor de medewerker in het arbeidsproces kan blijven?
 • Klanten en medewerkers meer tevreden zijn?
 • Medewerkers efficiënter en gemotiveerder zijn?
 • De sfeer voor de medewerkers wordt verhoogd en medewerkers daardoor meer betrokken zijn en zich op een positieve manier inzetten voor de missie van het bedrijf?
 • medewerkers die geen aansluiting meer met het bedrijf ervaren, ergens anders gaan solliciteren zodat er kosten bespaard kunnen worden op afvloeiingsregelingen?

Dit is vaak wat anderen doen:

 • Het managen van een stressklachten of een burn-out in plaats van het oplossen. Hoe zou het zijn als uw medewerker precies weet wat er nodig is om om te gaan met stress en zij of haar burn-out vlot en definitief op te lossen?

 • Lange trajecten met elle lange gesprekken, die niet eens altijd resultaat opleveren.

Ik ben Nanda Noorlander, burn-out expert

Toen ik begin twintig was had ik een burn-out. Ik was zo gewend om altijd maar door te gaan, dat ik niet doorhad hoezeer ik over mijn eigen grenzen ging. Ik eiste gewoon veel te veel van mezelf en op een dag zei mijn lichaam: STOP. Het ging niet meer.

Mijn burn-out duurde een jaar, omdat ik niet de juiste hulp kreeg, of kon vinden. Stress-management bestond toen nog niet, daarom ben ik zelf een methode gaan ontwikkelen, die door studie en ervaring is samengesteld.

Ik weet uit ervaring welke invloed overmatig veel stress op je gezondheid heeft. Daarom is mijn begeleiding erop gericht om snel en definitief te herstellen. Dat is een WIN voor de medewerkers en voor het bedrijf. Veel mensen denken soms vooral dat het niet reëel is, dat is onderdeel van het negatieve denken en het gevoel te hebben dat er geen uitzicht is p het verbeteren van de situatie, maar mijn klanten bewijzen keer op keer dat het wel mogelijk is.

Ik schrijf voor platforms zoals Stressplein en Libelle. En ik spreek uit ervaring dat er geen enkele aanpak zo snel en doeltreffend werkt als mijn aanpak. Daarom ben ik de burn-out expert voor het snelst blijvende resultaat.

Er zijn verschillende unieke oplossing mogelijk. In het theoretische deel behandelen we hoe je stress kunt herkennen en wat je kunt doen om te voorkomen dat je een burn-out krijgt. De fysieke training zal bijdragen aan weerbaarheid, meer flexibiliteit en positiviteit. Zodat medewerkers stabiliteit kunnen bieden aan de cliënten. Wij verzorgen dag trainingen op het gebied van:

 1. Stresspreventie voor medewerkers;

 2. ‘Leidinggeven aan gestreste medewerkers’, het herkennen en omgaan met medewerkers met stress voor leidinggevenden.

 3. Begeleiding oom uit je burn-out te komen, zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden;

 4. Begeleiding bij privé situaties die het werk beïnvloeden. Zodat het standaard ziek melden en uitvallen voorkomen of verminderd kan worden;


Je kunt medewerkers vakinhoudelijk bijscholen maar als ze door de stress niet kunnen functioneren is dat weinig zinvol. Door aan stresspreventie te doen zorg je ervoor dat je medewerkers productiever zijn. Ze meer plezier hebben in hun werk en daardoor gemotiveerder zijn. Wat ten goede komt aan de sfeer en de klanten. En enorm veel geld bespaard aan ziekteverzuim.

Plan hier een vrijblijvend gesprek in

formulier maken met vragen + verstuur button

GRAAG JOUW AANMELDING DIRECT BEVESTIGEN!!!  (Want door AVG regels verloopt jouw aanmelding na 4 uur)

De goede aanpak van Nanda heeft mij weer op het goede spoor gezet – Mark van den Hoek “Ik zat tegen mijn 2e Burn-out aan toen ik in contact kwam met Nanda Noorlander. Bij mijn 1e burn-out kreeg ik van zowel de huisarts als de bedrijfsarts alleen het advies om thuis te zitten en leuke dingen te doen. Dit loste echter niets op waardoor ik drie kwart jaar weer terug was bij af. Door de begeleiding van Nanda werd mij duidelijk dat ik vast zat in een levensstijl. Ik was negatief, te gejaagd, moest van alles van mezelf en was druk in mijn hoofd. Ik ging vroeg naar bed maar voelde me kapot, hierdoor kwam ik niet eens meer toe aan dingen die ik leuk vond.

Door haar goede begeleiding en het perfect aanvoelen van de oorzaak van mijn stress werd mij heel erg duidelijk wat ik eraan kon doen. Door haar adviezen op te volgen voel ik me geestelijk en lichamelijk beter, ik heb veel meer rust, voel me vrolijker en heb weer plezier in de dingen die ik doe. Ik moet niets meer, denk positiever, heb de regie over mijn eigen leven en durf voor mezelf op te komen.

De goede aanpak van Nanda heeft mij weer op het goede spoor gezet. Ik zal eenieder die last heeft van stress en burn-out klachten adviseren om contact op te nemen met Nanda. Bedankt Nanda, voor de goede en fijne service, en ga zo door! Mocht ik ooit nog een terugval krijgen kom ik zeker weer bij jou langs en weet dan zeker dat jij mij kunt helpen”.

referentie – naam “blabla”.