De rol van je onderbewuste bij een burn-out

Ik was al jong volwassen en dacht dat ik alles wist… Behalve hoe ik mijn burn-out kon oplossen. Helaas wisten de hulpverleners het ook niet, er was toen nog weinig over bekend. Dus heb ik veel gelezen over onderwerpen als persoonlijke groei. En daardoor ontdekte ik dat een groot deel van wat we doen onbewust is en juist daardoor voor problemen kan zorgen. Dat opende voor mij de deur om mijn onderbewuste patronen boven tafel te krijgen en op te lossen.

Het grootste deel van de jouw processen vindt plaats in jouw onderbewuste. Dit is één van de redenen dat je al jaren op weg kunt zijn naar een burn-out, en je het toch zelf niet door hebt. Waardoor de schade alleen maar groter en groter wordt.

Een vrouw wordt met loeiende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ze ingestort is. Men vermoed een hartaanval. Maar bij onderzoek in het ziekenhuis blijkt er helemaal niet mis met haar hart. Er worden meer onderzoeken gedaan maar lichamelijk lijkt alles in orde. De uiteindelijke diagnose? Een burn-out! Terwijl ze echt zelf dacht helemaal geen last te hebben van stress.

Dus blijf je doorlopen met een opgejaagd gevoel. Vermoeidheid die maar niet overgaat. Slecht slapen, hoofdpijn, rugklachten, nek- en schouderpijn. Sneller geïrriteerd zijn. Je slecht kunnen concentreren en dingen vergeten.

Slechts 5% van wat je doet en denkt is bewust. Dat betekend dus dat 95% zich afspeelt in je onderbewuste. Heel veel processen in je lichaam worden door dat onbewuste gedeelte aangestuurd. Het bloed wat wordt rondgepompt. De bewegingen die je maakt. Jouw ademhaling, dat wordt allemaal onbewust geregeld. In dat onbewuste deel zit ook jouw kennis en ervaringen. Als je bewuste gedachtes niet overeenkomen met jouw onderbewuste wil je misschien wel dingen anders. Maar lukt het je niet dit te veranderen. 

Sommige dingen die je wit veranderen kun je eenvoudig veranderen. Andere dingen die wil je wel graag anders, maar je merkt dat hoe vaak je het ook probeert. Je valt telkens weer terug in het oude gedrag. Het is belangrijk dat je duidelijk krijgt met welke van de twee je te maken hebt. Want dat is van invloed op de manier waarop je het op kunt lossen.

Sommige dingen die in het onderbewuste zijn opgeslagen krijg je niet zelf opgelost. Daar heb je hulp nodig van iemand die weet hoe het onderbewuste werkt en jou kan helpen om wel verandering door te voeren niet alleen op bewust niveau, maar ook in je onderbewuste te veranderen.

Veel mensen met een burn-out zijn zo streng voor zichzelf dat vinden dat ze alles zelf op moeten oplossen. Maar er zijn meer dingen die je misschien niet zelf op kunt lossen en waar je hulp bij vraagt. Zoals je tanden laten onderhouden of je auto laten repareren. Dus het is helemaal geen schande als je niet je burn-out kunt oplossen. Voor je tanden ga je naar de tandarts. Met je auto naar een garage. En met je burn-out naar een burn-out expert.

3 manieren om het onderbewuste te beïnvloeden bij een burn-out
  1. Specifiek ingesproken teksten die je in ontspannen toestand beluisterd, zoals bij Eerste Hulp Bij Stress ;
  2. Informatie gericht op dit onderwerp zodat dingen bewust worden in plaats van onbewust blijven, met de stappen erbij hoe je dit zelf aanpast, zoals bij het online programma ‘Als een feniks uit je burn-out;
  3. Persoonlijke begeleiding die zorgt dat die dingen in je onderbewuste worden opgelost zodat je je steeds beter voelt, plan een vrijblijvend gesprek in om een vrijblijvend gesprek aan te vragen en te bespreken wat er in jouw geval nodig is om uit je burn-out te komen. 

Een klant kwam bij me terwijl hij al jaren bij een psycholoog liep. Daar werd vooral over het probleem gesproken vanuit het bewuste deel. En gedragsmatig geprobeerd een verandering door te voeren. Maar dat loste het probleem niet op. Toen hij bij mij kwam hielp ik hem de patronen te doorbreken die in zijn onderbewuste zaten, waar hij last van had, En dat zorgde ervoor dat hij zich in 2 maanden beter voelde. En weer aan het werk kon.

Dus merk je dat je aanloopt tegen onbewuste patronen waardoor je niet uit je burn-out komt? Zorg dat je hulp krijgt van een burn-out expert. Zodat je af komt van de patronen die opgeslagen liggen in het onderbewuste. En jij vlot meer rust ervaart en meer energie. En jij je weer gelukkig voelt en weer kunt genieten.

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?