Deze werkomstandigheden vergroten de kans op een burn-out

Oververmoeid door werkomstandigheden die een burn-out veroorzakenVeertigers hebben een hogere kans op een burn-out, en met name vrouwen. Naast de leeftijd en het geslacht, zijn volgens studies ook de werkomstandigheden van belang voor de kans op een burn-out.

Bij elke reorganisatie verdwijnen en weer collega’s, maar het werk moet wel gewoon gedaan worden. En dus probeer je steeds meer gedaan te krijgen om te zorgen dat je werk toch goed gedaan wordt. Je gaat overwerken of neemt werk ’s avonds mee naar huis. Of je gaat ’s avonds als de kinderen in bed liggen nog even je e-mail afhandelen omdat je daar overdag niet aan toe bent gekomen.De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

Hierdoor ervaar je veel druk op je werk en je hebt nauwelijks privé tijd waardoor er thuis ook van alles bij in schiet. Je hebt het gevoel dat je te kort schiet, zowel thuis als op het werk. Je krijgt steeds vaker last van vermoeidheid die maar niet over gaat. En je hebt last van pijn in je nek en schouders, en hoofdpijn. Concentreren gaat steeds slechter en je vergeet dingen. Soms lig je wakker van alles wat er nog door je hoofd gaat.

Onderzoeken wijzen uit dat de werkomstandigheden meespelen bij de kans op een burn-out te krijgen. Als je de mogelijkheid hebt om jezelf te ontplooien, werkt dat stressverlagend. Als de stapel met werk te groot is, raak je snel overbelast. Daarnaast helpt ook onduidelijkheid over opdrachten een rol. Als je het gevoel hebt dat je je werk zorgvuldig moet doen en tegelijkertijd snel, dan gaat dat niet goed samen. Zo’n dubbele boodschap creëert stress.

Organiseer je werk goed. Het blijkt dat hoe groter de invloed is die je kunt uitoefenen op je werk hoe gezonder dit voor je is. Het is dus belangrijk om te onderzoeken in hoeverre je je werk zelf kunt indelen. Overleggen met je werkgever om hierin zaken aan te passen kan noodzakelijk zijn.

Steun van je collega’s is helpend.  Het blijkt dat medewerkers die steun ervaren van collega’s minder snel een burn-out krijgen dan medewerkers die die steun niet ervaren. Misschien lopen jouw collega’s tegen dezelfde dingen aan en kunnen jullie dit gezamenlijk aankaarten of hebben ze tips voor je.

Realiseer je dat stressklachten op het werk niet zuiver een persoonlijk probleem is. De manier waarop het werk is ingericht heeft een grote invloed op het stressniveau van medewerkers. Dus is stress ook en organisatorische aangelegenheid. Een organisatie kan de voorwaarden scheppen waarin stressklachten veel minder kans krijgen en burn-outs vermeden kunnen worden.

5 tips voor burn-out verkleinende werkomstandigheden 
  1. Organiseer je werk goed. Kijk naar deadlines en belangrijkheid;
  2. Bespreek met leidinggevende wat wel en niet reëel is. En ja, dat kan spannen dijn, maar realiseer je dat ook een werkgever meer aan je heeft als je gezond blijft, dan als je een burn-out krijgt;
  3. Zoek steun bij collega’s. Misschien lopen zij wel tegen de zelfde dingen aan, of hebben ze tips voor je;
  4. Schaam je niet. Stress is niet alleen een persoonlijk probleem, maar kan ook een signaal zijn voor hoe de organisatie is ingericht;
  5. Schep ontplooiingsmogelijkheden. Medewerkers die het gevoel hebben dat ze kunnen groeien in hun functie hebben minder last van stress. Voorwaarde is wel dat de studiebelasting goed te combineren is met het werk en de privé situatie.

Kortom als je te veel werk moet doen en ook nog zorgvuldig, zonder ontplooiingsmogelijkheid en steun van collega’s zijn dat de ideale ingrediënten voor een burn-out. Om die reden is het belangrijk dat je je werk goed organiseert, werkomstandigheden bespreek met je leidinggevende, steun zoekt bij collega’s, je niet schaamt voor je stress en indien mogelijk jezelf blijft ontplooien zodat je met veel werkplezier aan de  slag bent!

 

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

1 gedachte op “Deze werkomstandigheden vergroten de kans op een burn-out

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.