Geluk is de weg niet het doel

Zoektocht naar geluk, je vind het meestal niet waar je zoektDe zoektocht naar geluk, dat is waar veel mensen mee bezig zijn. Het probleem is dat veel mensen het niet vinden. En dat komt omdat veel mensen instant geluk willen. En niet weten hoe ze dat kunnen bereiken. Ze zoeken naar de pot met goud die altijd net buiten hun bereik is. 

Je leest over hoe je het geluk kunt vinden. Maar als je dan de tips uitprobeert, merk je dat het niet blijvend is. Door je burn-out voel je je zo wie zo niet gelukkig, maar hierdoor ben je er juist nog meer naar op zoek dan voorheen. Je hebt het voel dat je niet meer jezelf bent. En wilt graag dat alles weer “normaal” is.

De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

De zoektocht naar geluk kost je veel energie. Je gaat erover piekeren. Je maakt je zorgen dat je het nog niet bereikt hebt. “Misschien gaat het wel nooit lukken?”, vraag je je dan af. Of je denkt dat het niet realistisch is. En dat het misschien niet voor jou is weggelegd. Zo blijf je heen en weer gaan tussen het verlangen naar geluk en het je af vragen hoe je dat kunt bereiken.

Geluk is niet een doel, geluk is de weg. Als je in je leven doet wat je wil doen, dan voel je je gelukkig. Gelukkig zijn is dus een gevolg van het op de goede (levens)weg zitten. En als je je niet gelukkig voelt is dat dus een signaal om te zorgen dat je actie onderneemt om te zorgen dat je wel weer op de juiste weg komt.

Stop dus met het zoeken naar geluk. En zie geluk als een teken dat je op de goede weg zit met jouw leven. Dat alleen al zal meer rust geven. Daarnaast is het belangrijk dat je weer in contact komt met jouw gevoel. Jouw gevoel is namelijk jouw kompas en wijst je de weg naar een gelukkig leven.

Geluk zit niet in situaties, of in iets wel of niet hebben. Geluk is een gevoel wat je kunt hebben ondanks situaties of dat je dingen wel of niet hebt. Om een voorbeeld te geven; Het blijkt dat mensen die na een zwaar ongeluk ledenmaten blijvend missen na een jaar even gelukkig zijn als daarvoor.

Niet zien welk geluk er wel binnen jouw bereik is. Veel mensen zoeken naar het geluk buiten zichzelf. Terwijl het dan altijd een zoektocht naar geluk zal blijven. Je zal je dan juist ongelukkig voelen omdat er niets buiten jou is wat jou gelukkig kan maken. De kunst is om meer te genieten van wat er al is in jouw leven.

5 Stappen om de zoektocht naar geluk te stoppen
  1. Geluk is het signaal dat je op de juiste weg zit, niet het doel;
  2. Zorg dat je weer in contact komt met jouw gevoel;
  3. Realiseer je dat jouw geluk niet zit in iets wel of niet hebben;
  4. Geluk is een innerlijk gevoel dat je kunt hebben ondanks situaties;
  5. Welk geluk ligt voor het oprapen maar zie je niet (meer) omdat het er altijd is?

Vincent was al lang op zoek naar geluk. Maar gezien het feit dat hij een burn-out had, had hij het nog niet gevonden. Hij herkende de zoektocht naar geluk wel. Hij was verbaasd toen ik hem hielp te ontdekken dat het geluk in zichzelf zat. Eerst vond hij het lastig om weer te voelen wat hij nu eigenlijk voelde. Vervolgens was hij verbaasd dat het geluk veel eenvoudiger te bereiken was dan hij dacht.

Dus ben jij de zoektocht naar geluk ook zat omdat het je niet gelukkiger heeft gemaakt? Stop er dan mee. Zodra je weer in contact bent met jouw gevoel ga je ervaren dat je gevoelens van geluk het kompas zijn om te ervaren of je op de juiste weg bent. En kun je als dat niet het geval is actie ondernemen om weer op de juiste (levens)weg te komen. Uit je burn-out en uit je hoofd, in jouw geluksgevoel. ?

 

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen