Dit is waarom de stap uit je burn-out niet lang HOEFT te duren

Ik kreeg laatst een berichtje van iemand die al 5 maanden bij iemand liep, maar hij behaalde daar weinig resultaat mee. Hij kon zich nog steeds slecht concentreren en had nog steeds veel last van de onrust in zijn hoofd. Om die reden nam hij contact op met mij. Als ik dat hoor weet ik dat de stress in zijn systeem nog totaal niet afgenomen is.

Ik liet hem weten dat als je al 5 maanden bij iemand loopt en je dan nog geen vooruitgang in je herstel hebt, dan er dan iets niet goed gaat.

En hij antwoorde het volgende: “De meeste mensen die ik spreek die een burn-out gehad hebben zijn tussen de 6 maanden en 1 jaar bezig om er vanaf te komen. Dan vind ik het knap dat het in 4 weken kan. Sorry dat ik hier twijfels over heb, maar kan je mij uitleggen hoe dit kan?”

En ik antwoorde hem dat er helaas veel misvattingen zijn over wat er nodig is om uit je burn-out te komen. Waardoor veel mensen geloven dat het lang moet duren.

Kijk, als je dat graag wilt, kun je er natuurlijk jaren over doen.

Het is net als met reizen, je kunt als je wilt in 3 maanden naar Santiago de Compostella lopen.
Maar als je met het vliegtuig gaat doe je er een paar uur over.
En zo is dat met het herstellen van een burn-out ook.

De verhalen van mijn klanten bewijzen dat het kan:

Patrick: “Ik had al drie keer een burn-out gehad en diverse hulpverleners gehad. Het vele piekeren en de onrust waren me te veel. Ik kon niet zonder middelen in slaap komen. Dingen waren me snel te veel en dan kon ik me ook niet meer concentreren. Ik was niet gelukkig. Voelde me somber, kon niet meer genieten. Ik wilde hulp om de cirkel waar ik in zat te doorbreken. 

Ik merkte direct na de eerste keer al dat ik me beter voelde. Andere mensen zeggen tegen me dat ik er meer ontspannen uit zie en ben. Ik ben nu helder van geest, meer open, ik heb meer rust. Nu laat ik me niet langer gek maken. Ik voel me krachtiger. Mijn slaap is beter. Ik had nooit verwacht dat ik in 4 weken mezelf zo zou kunnen ontwikkelen. Ik had vooral niet verwacht zo’n resultaat te kunnen bereiken. 

Nanda is de eerste persoon die me op een prettige manier zo snel heeft geholpen. En dat is heel bijzonder, want ik heb al heel veel hulp gehad”.

Jan van Maurik: “Ik was al 3 jaar onder behandeling geweest bij een psycholoog, maar boekte daar geen vooruitgang. Omdat ik al zoveel had geprobeerd kon ik me niets eens meer voorstellen hoe het zou zijn als ik beter zou zijn. Ik heb een traject bij Nanda gedaan en heb ik in 2 weken een doorbraak gehad. Ik voel me nu veel energieker, ervaar meer rust, minder fysieke klachten”.

Een vrouw uit Epe die in verband met haar werk anoniem wil blijven kwam met mijn 4 weken traject uit haar burn-out: “Jarenlang had ik last van een soort knoop in mijn buik. Door mijn burn-out kwam ik bij Nanda. Ik ontdekte dat die knoop eigenlijk emoties waren die ik heel lang geleden had weggestopt. En hoewel ik altijd heb gevochten om deze emoties weg te drukken, voel ik nu dat het veel lichter voelt om deze reacties gewoon te voelen. Dat had ik echt nooit verwacht. Wat heb ik mezelf al die jaren aangedaan? Ik weet nu dat mijn lichaam spanning opbouwde door de emotionele lading die ik had het weggestopt. En hoe ik dit weer vlot kon veranderen”.

Een vrouw uit Anoniem die anoniem wil blijven kwam ook met het 4 weken traject uit haar burn-out: “Ik zat net een paar weken thuis voordat ik met Nanda in contact kwam. Ik was eerst best sceptisch want ik was diegene dia altijd overeind bleef als anderen het moeilijk hadden en nu trok ik het zelf niet meer. Wel was ik bang dat het heel zweverig zou zijn. Maar dat was gelukkig niet zo. Op een gegeven moment viel het kwartje bij mij en toen viel er ook een last van mijn schouders. Ik voel me nu veel beter en geef beter mijn grenzen aan. Iedereen zou dit moeten leren”.

En nu gaat het er niet om dat het perse in 4 weken moet. Nee, waar het om gaat is dat je er voor open staat dat het misschien wel veel vlotter kan dan dat je nu zelf denkt.

Je weet nu in ieder geval dat het kan.
Nu weet je dat er hoop is dat het ooit weer over gaat.
Dat je weer volledig kunt herstellen.

Mist je de juiste dingen doet juist weer andere dingen laat natuurlijk.
En daar kan ik je bij helpen.
Anders blijf je in cirkeltjes draaien en voel je over een paar maanden net als nu.
Dat zou zonde zijn toch?

Om echt uit je burn-out te komen heb je een goed stappenplan nodig!

Weet je wel, die dingen die je op een eenvoudige manier de weg wijzen, zonder zelf het wiel te hoeven uitvinden ….

En er zijn 7 gedegen stappen nodig om definitief en als een feniks uit je burn-out te komen:

>>> Stap 1: Zoom uit op je leven en je ga met een frisse blik een nieuwe koers uitzetten naar een leven met meer rust;

>>> Stap 2: Leer om minder bezig te zijn met wat geweest is, en wat nog komt en wat mogelijk kan gebeuren. Zodat je meer vanuit flow leeft.

>>> Stap 3: Leer wat emoties zijn. Hoe ze ontstaan. Wat hun functie is en hoe je ze in balans krijgt. En hoe je ze voor je kunt laten werken in plaats van tegen je;

>>> Stap 4: Ontdek wat jou nu nog belemmert, en hoe je dat opruimt. Waardoor je oude patronen niet meer nodig hebt. En jouw weg open ligt voor nieuwe mogelijkheden. Dat geeft ruimte en voelt bevrijdend.

>>> Stap 5: Leer je kwaliteiten kennen waardoor je positiever over jezelf wordt. En je meer energie hebt, en je je krachtiger voelt en meer zelfvertrouwen ervaart.

>>> Stap 6: Ontdek je hoe je direct meer innerlijke rust en vrijheid ervaart, waardoor je meer gaat genieten.

>>> Stap 7: Doordat je kwaliteit van leven verbetert met je nieuwe koers en je die ook leeft, voel je je eindelijk weer gelukkig!

Deze 7 stappen uit mijn “Als een feniks uit je burn-out programma’ zijn alles wat je nodig hebt om definitief uit je burn-out te komen.

En ja dit zijn hele simpele stappen, maarrrrrrr……. het is niet voor iedereen. Het vergt vertrouwen in jezelf om daar te komen.

Daarom is dit programma niet voor iedereen. Het is alleen voor mensen die:

– het niet meer alleen willen doen

– vastberaden zijn dat ze klaar zijn met hun burn-out

– nu voor zichzelf willen kiezen

– bereid zijn om all-in te gaan

– willen groeien

– accepteren dat je niet alles kunt weten

– verantwoordelijkheid willen nemen

– geen jaren willen wachten om uit hun burn-out te zijn

– eindelijk hun potentieel willen ontdekken

In ‘Als een feniks uit je burn-out’ we in 6 maanden samen aan de slag met hele concrete uitvoerbare stappen en oefeningen zodat je alle stappen onder de knie krijgt!

Ik begeleid je daarnaast via V&A sessies en in de besloten facebookgroep, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. En op elk moment al jouw vragen kan stellen. Ik ben er voor je als je het even helemaal niet meer ziet zitten. En ik ben er ook om je een liefdevolle schop onder je kont te geven als het nodig is. En bovenal ben ik er om successen met je te vieren!

Wil je weer voluit leven in plaats van overleven? En definitief uit je burn-out?
Stuur een Je kunt een chat bericht via Facebook of via Instagram met als onderwerp “FENIKS”  en ik neem contact met je op om te bespreken wat jouw situatie is en of dit programma ook jou kan helpen om je burn-out definitief achter je te laten.
Of vraag hier een vrijblijvende inzicht sessie aan om te bespreken wat jouw situatie is en wat er in jouw geval nodig is om definitief te herstellen.