Succes verhalen

Mijn programma zit er op. Ik kan alles weer, alles is opgelost. Dus ik geef het resultaat een 10. Ik ben met zware stress, uitputting, slapeloosheid, tinnitus, enz gestart. Ik kan nu zeggen dat het heel goed met me gaat. Ik heb de rust weer gevonden. Slaap weer goed en doe weer volop leuke activiteiten. Het komt uiteindelijk goed. Ook al geloofde ik dat zelf toen niet.

Door fysieke klachten belandde ik in het ziekenhuis belandde en kreeg ook paniek en hyperventilatie aanvallen. Ik bleek bloedarmoede te hebben. Lichamelijk is dat nu allemaal onder controle. En ook psychische voel ik me veel beter. Door de ziekenhuis opname ontdekte ik dat ik mijn scheiding en relatie met mijn narcistische ex niet goed verwerkt had. Die hele ziekenhuis opname alleen doormaken was de trigger. Ik kreeg slaappillen en antidepressiva voor geschreven door een psychiater.

Maar nu heb ik mezelf weer terug gevonden. Ik heb leren vertrouwen op mezelf en mijn eigen kunnen. De onrust in mijn hoofd is weg. Ik weet nu op welke signalen ik moet letten zodat ik luisteren naar mezelf. Ik ben nu zelfs aan het sporten en dat gaat goed. De vermoeidheid is weg, ik had maar 20-30% energie en nu weer 90%. Eerder was ik 60 uur achter elkaar wakker omdat ik niet kon slapen en met een slaappil sliep ik dan hooguit 3 uur. Ik slaap nu ook weer diep zonder slaapmedicatie en slaap dan 8 tot 9 uur.

Mijn oorsuizen is nagenoeg weg. Alleen als ik moe ben voel ik nog wel eens en dan weet ik dat ik naar bed moet. Mijn hoofdpijn was voorheen extreem en is nu helemaal weg. Ik heb nooit meer last van hyperventilatie. De extreme prikkelgevoeligheid is weg waardoor ik ook werk kan werken vanuit huis en dat gaat goed. De angst om alleen te zijn is helemaal weg. Ik liet me als klaagpaal gebruiken en voelde me dan daarna nog rotter. Ik trok het me aan. Ik miste voorheen de verbinding met anderen. Ik zocht alles buiten mezelf. Ik zag iedereen gezellig met anderen en voelde me dan alleen, dat is ook helemaal weg. Ik heb nu zelf mooie contacten opgebouwd. Ik verwacht niets meer van andereen en geniet nu van wat er is. Ik pieker niet meer. Ik heb geen last meer van perfectionisme ik kan nu gerust dingen laten staan.

Ik heb mijn huis en tuin gezellig gemaakt zodat ik me er nu thuis voel en niet langer vlucht voor mezelf. Ik geef nu mijn grenzen aan, iedereen was altijd de baas over mij, nu laat ik dat niet meer gebeuren. Mijn eigenwaard is gestegen van een 3 naar een 9. Ik keek voorheen altijd angstig uit mijn ogen en dat heb ik niet meer. Mijn concentratie is van matig naar goed gegaan.

ik was depri en emotieloos , nu is alles weer normaal. Mijn nek, schouders en wangen zijn weer ontspannen. Ik had onverwerkte emoties die ik voelde in mijn bovenbuik, dat is er ook niet meer. Eén van mijn doelen was om vrijheid te ervaren en dat is er nu. Ik heb voor het eerst in het buitenland auto gereden op Mallorca. Geluk en blijheid, ik ervaar het allemaal. Ik kon me niet voorstellen dat ik deze doelen zou behalen, ik dacht: “Dat lukt nooit”. Maar ik kan, en heb het nu wel allemaal.

Ik was bij de POH en huisarts geweest. En ging op internet zoeken. Ik kwam de filmpjes van Nanda tegen en die spraken me aan. Ik voelde dat ik een stevig iemand nodig had, iemand met levenservaring. Nanda bleef hangen, ze komt krachtig over, ik heb het als heel goed ervaren. In het begin was de groep even wennen, maar je hebt echt iets aan elkaar. Je staat er niet meer alleen voor. Nanda is duidelijk en stimuleert je op de juiste manier. Het is echt haar passie, dat zie je.

Als je het overweegt om je door Nanda te laten begeleiden, wel doen! Ze heeft een aparte aanpak. Je zit niet achter een bureau zoals bij een dokter, en je merkt echt dat ze iemand met ervaring is. Ze heeft altijd een oplossing of een advies. Want het advies van de huisarts dat ik me maar moest ontspannen daar had ik niets aan. Ik vond het heel waardevol en het echt waard, want je hebt een half jaar de tijd hebt om alles toe te leren passen.

Daardoor ben ik gaan zien dat wat ik deed niet handig was. Ik heb veel inzichten gehad en ook de handvaten gekregen hoe ik zaken kon oplossen. En ook leren voelen. In plaats van alleen te rennen. Kortom ik had dit resultaat totaal niet verwacht maar het is dus absoluut waar dat het mogelijk is!

(‘Als een feniks uit je burn-out”- groep programma)
Anita
“Wat is er veel veranderd sinds ik gestart ben met het programma… Ik zat al 8 maanden ziek thuis en slikte medicatie (antidepressiva en slaapmedicatie) toen ik Nanda voor het eerst sprak. In de maanden dat ik met het programma bezig was had ik het gevoel dat ik op de goede weg was om me echt beter te voelen. Daarvoor was ik gewoon verslaafd aan de pillen, en het loste niets op. Sterker nog daardoor werden mijn problemen alleen maar groter. Het gaat nu super! Alles loopt zoals het moet gaan zonder hyperventileren of moeheid. Toen ik begon had ik maar 40% energie en zit nu weer op 100%. Dus ik werk weer ook weer volledig.
Ik weet nu wat mijn grenzen zijn. Door mijn enthousiasme blijf ik wel opletten dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Focussen lukt me weer. Ik weet nu veel beter wat ik wil en kan weer uitdagingen aan. Eindelijk kom ik weer aan mijn hobby’s toe. Lezen lukt weer en ik maak weer kastanje kransen.
Sociale contacten heb ik weer meer zin in. Ik weet waar mijn valkuilen zijn en hoe ik daaruit kan blijven. Ik voel me blij, positief energiek, gelukkig en met een gezond lichaam. Ik vind dit geweldig, ik ben trots op mijn prestatie. Ik ga het programma nog een keer doorlopen, gewoon omdat ik het zo waardevol vind.
Ik had vooraf wel de hoop dat ik mijn problemen zou oplossen, maar dat ik me zo goed zou voelen had ik niet verwacht. Eerder had ik dag en nacht hoofdpijn, dat is nu helemaal weg. Mijn perfectionisme is veel minder. Ik ben nu echt trots op mezelf, mijn eigenwaarde is dan ook enorm gestegen, ik geef mezelf nu een 9,5 . Ik raak niet meer zo snel geïrriteerd, waardoor ik een leukere moeder ben. Het overlijden van mijn vader heb ik kunnen verwerken.
Bij eerdere hulp (verpleegkundig specialist en psychiater) werd er alleen maar gevraagd hoe het ging, maar dat kan ik ook aan mijn man vertellen, ze keken gewoon niet verder. Met het programma ging ik echt aan de slag om veranderingen door te voeren. Nanda kon me soms ook echt wakker schudden, dat had ik dan ook echt nodig.
Ik was er klaar mee om thuis te zitten zonder verandering. Ik wilde geen 3e burn-out, er moest echt iets veranderen, want ik werd ‘s morgens al trillend wakker. En kon overdag soms in paniek en angsten schieten.
Vooraf vroeg ik me af of ik die video’s wel zou gaan bekijken, maar ik keek elke week weer uit naar de volgende video. Ik geeft het resultaat dan ook een 10! Fijn om dingen te kunnen verwoorden en ook echt antwoord te krijgen van Nanda op mijn vragen. Het programma is echt super waardevol!
Ook als je twijfelt of je het wel kunt betalen, zou ik je het programma aanraden. Je kunt je geld uitgeven aan alcohol of roken, het gaat erom welke keuze je maakt. Doe abonnementen de deur uit, haal geen rommel meer in huis en ga hiervoor, daar heb je veel meer aan. Dit is zo waardevol, echt van onschatbare waarde, het is wel een ton waard. Nanda je kunt echt trots zijn op dit programma waarmee je heel veel mensen kunt helpen!”

(Klant: ‘Als een feniks uit je burn-out’’- groep programma)
‘Doorzetter’
“Ik wilde weer leven en niet langer het gevoel hebben een figurant te zijn. Voorheen moest ik continu huilen omdat het echt niet goed ging. Ik had vreselijk last van onrust in mijn hoofd. Mijn energie was 3%. Dingen waar ik voorheen energie van kreeg kon ik niet meer. En ik wist dat ik dit met alleen op de bank zitten niet kon oplossen. Mijn concentratie was niet goed en was erg streng voor mezelf. Ik zat echt enorm vast in mijn stuk problematiek en daardoor was mijn wereld heel klein. Ik was het vertrouwen in mensen eigenlijk ook een beetje kwijt geraakt.

Met mij gaat het ondertussen goed. Het re-integreren ging ook goed, ik werk weer 100%. Ik voelde voorheen een soort van wanhoop in mezelf en op het randje van verdrinken. En ik kan u op de bank zitten en genieten, omdat ik nu de rust in mezelf heb. Ik wilde naast mijn werk ook graag voor mezelf beginnen en heb nu 1 vaste cliënt, die ik wekelijks begeleid. Mijn energie is nu 80%, ondanks dat mijn beide kinderen chronisch ziek thuis zijn.

Ik voel nu beter waar mijn grens ligt en zie de noodzaak van ontspanning nu meer in. Terwijl ik voorheen heen veel moeite had om dingen los te laten. Ik heb meer grip op mijn huishouden waardoor het nu opgeruimder is. En ik heb het ook gezelliger gemaakt. Ik voel me niet langer gefrustreerd. Ik heb meer tijd voor mijn hobby’s en dingen die ik leuk vind om te doen. En weet wat de juiste tijd is om naar bed te gaan.

Mentaal ben ik ook vooruit gegaan, waardoor ik ook meer kan. Ik help nu ook als maatje een meisje wat mijn kennis en kunde goed kan gebruiken, en dat geeft me plezier.

Ik geef het resultaat een 8. Bij eerdere hulpverlening had ik vaak moete met de standaardoplossing, omdat die niet passen bij mij. Nanda bood  meer hulp op maat waardoor het wel aansloot. Het regelmatige contact tijdens het online programma vond ik fijn. De Succes groeps-sessies vond ik heel fijn. Ik heb niets gemist. In het begin had ik de neiging om mijn bubbel niet te willen verlaten en was daardoor moeilijk bereikbaar. Nanda wist hier goed mee om te gaan. Ik ben nu trots op wat ik doe!”

(Klant: ‘Als een feniks uit je burn-out’’- groep programma)
Sandra
“Vooraf denk je: “Dit komt nooit meer goed”. En ik voelde dat ik zonder concrete handvaten en de controle dat je er ook iets mee doet, er niets ging veranderen. Ik kon niet meer werken, in het huishouden kon ik alleen het hoogst nodige doen. Sociale contacten vergde te veel en naar een winkel gaan ook. Het gaat nu goed. Ik voel me zo rustig, heel bijzonder om dat te voelen. Ik pas nu goed op mezelf en kom ook beter voor mezelf op.
Ik werk ondertussen weer 7 uur op een dag en dat gaat goed. Ook kan ik nu weer meerdere winkels op één dag bezoeken, dat ging voorheen echt niet, te veel prikkels. Mijn energieniveau is gestegen van 30% naar 80%.
Eerder had ik veel stress. Ook bij het autorijden omdat ik een auto ongeluk had meegemaakt, maar dat gaat nu veel beter. Verder had ik onrust in mijn hoofd, sliep slecht (werd om de 2 uur wakker). Had hoofdpijn, dacht negatiever en somberder dan normaal. Nu ik zelf veel positiever ben geworden merk ik het juist des te meer als anderen negatief zijn. Ik pieker niet meer. Het moeten kan ik makkelijk loslaten. Mijn eigenwaard is van een 2 gestegen naar een 7.
Mijn concentratie is weer goed. Het was voorheen dramatisch wat ik allemaal vergat, zo wazig was ik, en dat is nu ook goed. Ook ben ik niet langer snel geïrriteerd. Doordat ik geen snaaibehoefte meer heb, eet ik weer gezond. Ik geef beter mijn grenzen aan. En ik heb nu een beter beeld van wie ik ben. Ik voel me zelfverzekerder. Omdat ik nu beter weet wat ik leuk vind, doe ik ook meer wat ik leuk vind. Ik kan nu beter dingen aan anderen overlaten zonder ze te controleren. Ik voel me veel gelukkiger.
Toen ik met mijn burn-out thuis kwam te zitten heb ik de videoserie van Nanda aangevraagd. Ik had daar een heel goed gevoel bij. Mijn huisarts zei dat ik een rustkuur moest nemen maar legde niet uit wat dat inhield. En ik was bij een praktijkondersteuner geweest, maar de gesprekken die ik daar had kon ik net zo goed met mijn collega’s voeren. Ik was ook een paar keer bij een bedrijfspsycholoog geweest, maar dat was allemaal veel gepraat en te weinig een stok achter de deur. Dus dat leverde me allemaal niets op. Ik had bij Nanda een beter gevoel.
Ik geef het resultaat een 8 omdat ik denk dat er nog ruimte is voor groei. Bepaalde oefeningen hadden veel impact. Ik wist niet eens dat ik onverwerkte emoties had. Het werkboek bij de video’s vond ik fijn, omdat je daar altijd mee verder kan. Ik vond het ook prettig om er actief mee bezig te zijn. Het programma is heel praktisch. En de succes groeps sessie zijn heel prettig om te delen en van elkaar te leren.
Als je twijfelt, niet doen, omdat het werkt! Als je alleen gesprekken hebt, dan heb je daar wel iets aan, maar niet zoals dit. Nanda is een prettig persoon. Ze heeft een prettige stem, fijn om naar te luisteren tijdens de meditaties. De stok achter de deur die ik bij de bedrijfspsycholoog mist bood Nanda me wel. Ze is eerlijk, zegt waar het op staat, daardoor bleef ik gemotiveerd om stappen te blijven zetten. Het hele programma is gewoon heel mooi op elkaar afgestemd.
Het programma is veel meer waard dan ik ervoor betaald heb. Vooraf had ik reviews gelezen, en daar werd ik enthousiast van. En ik was zo klaar met die burn-out, dat ik direct bij het 1e gesprek besloot ervoor te gaan.
In de 1e week van het programma voelde ik me direct beter, er viel een last van mijn schouders af nadat ik me had aangemeld. Omdat ik voelde dat ik eindelijk concrete handvaten had om mee aan de slag te gaan om uit mijn burn-out te komen.
Ik blijf de technieken inbouwen in mijn routine. Ik ben blij dat ik nu bewuster ben en meer bij mijn gevoel. Het is echt onbetaalbaar om je lekkerder te voelen. Dat wil iedereen toch?”


(Klant: ‘Als een feniks uit je burn-out’’- groep programma)
Ellen
“Ik voel me nu oké. Nog niet al mijn energie is terug maar ik kwam dan ook van heel ver, dus ik ben blij met deze stijging. Daarnaast kom ik meer voor mezelf op. Ik weet beter wat ik wil en ik plan meer tijd voor mezelf in. Ik zou graag wat vriendinnen om me heen hebben, om dingen mee te delen. Dus dat ga ik nog oppakken. Net als mijn oude liefde: paardrijden. Ik heb het afgelopen half jaar echt stappen gezet en mezelf verbeterd. De onrust in mijn hoofd is weg. Het perfectionisme kan ik beter loslaten. Mijn schuldgevoel is weg. Voorheen was ik heel vaak snel geïrriteerd, dat is gelukkig ook veel minder.

Op mijn werk is een hoge werkdruk, daar kan ik nu beter mijn grenzen bewaken. Ik ben gewoon meer ontspannen. Ik heb echt de handvatten en het begrip gekregen die ik nodig had om er weer bovenop te komen. Ik wist van te voren dat ik bij het online programma een stok achter de deur nodig had. En die heb ik van Nanda ook echt ervaren. Ik begon goed en toen ik weer ging werken moest ik even weer een nieuwe balans vinden. Dat blijft even zoeken, maar het gaat me lukken omdat ik nu weet hoe belangrijk dat is. Om te ontspannen wandel ik veel, ook tussen mijn werk door. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben op de goede weg en dat merk ik aan allerlei dingen. Daar ben ik dan ook heel blij mee.
Ik vond het fijn dat Nanda weet wat het is om een burn-out te hebben. Als ervaringsdeskundige herkent ze wat je voelt en meemaakt. Alleen dat begrip is al zo enorm fijn! De tools om hier mee om te gaan die je krijgt van Nanda zijn concreet en waardevol. Je kunt ze gelijk toepassen.
. Al paste de ene oefening beter bij me dan de ander. Je bent ook vrij daarin om te proberen en te leren wat voor je werkt. Dat is erg prettig. Ik twijfelde eerst of ik wel voor het online programma zou gaan, maar het viel me mee. De wekelijkse terugkoppeling was fijn en zorgde voor een stok achter de deur. Ook de extra video’s vond ik fijn. De steun van de groep vond ik ook waardevol.
Als jij twijfelt… gewoon doen, je krijgt goede handvatten om stappen in herstel te zetten. Het heeft mij in elk geval goed geholpen om stappen in de goede richting te zetten. Het is de investering waard!”


(Klant: ‘Als een feniks uit je burn-out’’- groep programma)
Barbara
“Nadat het me niet lukte om mijn burn-out zelf op te lossen, ging ik naar de huisarts. Ik voelde me niet goed. Vaak misselijk, slechte concentratie, en kon daardoor mijn werk niet meer doen. Ik sliep enorm veel en toch bleef ik vermoeid. Veel onrust, ik piekerde soms wel 2 dagen over iets. En voelde me al snel schuldig naar anderen toe. Ik wist ook niet wat echt genieten was. Daarnaast ben ik sensitief waardoor ik ook veel van anderen aanvoel en dat koste me ook veel energie.
De huisarts stuurde me door naar een praktijkondersteuner. Maar daar ben ik me alleen maar slechter door gaan voelen. Ik voelde me niet serieus genomen en niet begrepen waardoor ik als nog het gevoel had er alleen voor te staan. Het was echt wel goed bedoelt maar ze had niet voldoende kennis, ze haalde gewoon alles van internet.

Maar er moest echt iets gebeuren, en dan ga ik niet voor minder. Dus nam ik contact op met Nanda. Zij voelt wel goed aan waar je tegen aan loopt en vraagt ook door. Ze is er echt voor je. Het idee dat ik al mijn vragen kon stellen maakt dat ik niet langer het gevoel had er alleen voor te staan. Ik voelde me begrepen en niet langer alleen. Ik wist dat iemand me een spiegel ging voorhouden, en dat is soms confronterend, maar dat was ook wat ik nodig had.

Als je twijfelt, niet doen, je hebt geen andere keus als je uit je burn-out wilt komen. En het is zonde als je niet hoort dat het op zo’n fijne manier kan. Het is het geld zeker waard.

Ik heb veel meer rust en energie. En kan nu genieten van kleine dingen. Waar ik voorheen mijn emoties wegstopte ben ik nu in staat om erover te praten en dat is een opluchting. Ik zet mezelf nu op nummer 1 en heb meet schijt gekregen aan “anderen”. Ik kan me beter afsluiten van dingen waar ik me voorheen aan irriteerde. Mijn perfectionisme is nagenoeg weg.

Ik voel me niet meer zo snel schuldig. Ik kan weer leuke dingen doen. En heb nu een meer voldaan gevoel. Mijn sociale contacten heb ik weer opgepakt. Mijn relatie is verbeterd en het contact met mijn naasten ook. Ik heb weer een hobby opgepakt. Ik wilde voorheen nooit lui zijn maar bleek dat te verwarren met ontspanning, waardoor ik altijd door bleef gaan. Nu kan ik wel ontspannen en hoor ik van anderen dat ik vrolijker ben en grappiger”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket (online 1-op-1 begeleiding)
Lisa
“Dit was mijn 2e burn-out en ik heb nu gezien dat het mogelijk is om te resetten. Ik was bang dat ik alles moest laten en het nooit meer beter zou worden. Maar ik heb gezien dat ik mijn draagkracht kan oprekken. Mijn slaapritme is verbeterd en ik heb meer structuur in mijn dag kunnen aanbrengen. En daar doe ik het beter op.
Ik kan nu sneller dingen loslaten, en kan me makkelijker aanpassen als dingen anders lopen. Ik was vroeger meer rigide. Hierdoor heb ik meer een gevoel van vrijheid. En meer het gevoel dat het mijn leven is. Doordat ik ervaren heb dat de obstakels in mezelf liggen heb ik meer de regie over mijn leven.
En doordat ik nu meer bezig ben met het behalen van mijn doelen heb ik niet meer het gevoel dat ik vast zit. Ik heb niet meer zo veel paniek, en juist meer vertrouwen in mezelf. Iets wat ik al heel lang zocht. Ik straf mezelf ook niet mee zo als dingen niet direct lukken. Ik zie nu meer dat als ik liefdevoller voor mezelf ben, ik ook niet langer een negatieve invloed heb op mijn gezin.
Ik zit nu meer in een positieve flow. Ik krijg meer gedaan, terwijl ik voorheen juist meer uitstelde. De balans tussen werk en ontspanning is beter. Meer werken geeft me juist meer structuur. Ik voel nu beter waardoor ik ook sneller voel wat ik nodig heb.
Nanda luistert goed, is to-the-piont (iets wat ik heel erg nodig heb). En ze is snel bij de kern, geeft goede feedback, en kan dingen vanuit verschillende oogpunten benaderen. Ze heeft een nuchtere kijk op dingen en dat vind ik prettig. Ik verdwaal anders snel in de details. Ik zou niet weten wat er beter had gekund. Eerder hulpverleners waren niet doortastend genoeg.
Ik zou zeker een verkennend gesprek doen bij Nanda, dan weet je of het klikt. Dat heb ik ook gedaan en toen voelde ik dat ze me kon helpen. Er zijn meer mensen die net als ik een zetje kunnen gebruiken. Ik ga zeker door met de geleerde dingen. Ik voelde gewoon dat ik dit moest doen, want ik kwam er alleen niet uit.”


(Klant: ‘1-op-1 online begeleiding)
Richard
“Ik wilde echt uit mijn burn-out. En weer mezelf kunnen zijn zonder beperkingen. Ik had verschillende dingen geprobeerd. Dan voelde het even beter maar kreeg ik vervolgens weer een terugval.
En nu is mijn onrust opgelost. Mijn vermoeidheid is over. Ik hoef niet telkens meer te gaan liggen overdag. Waardoor ik weer veel meer dingen doen, ook ’s avonds. Ik ben weer aan het werk, ik kan weer sporten en heb mijn sociale contacten weer opgepakt. Ik heb geen nek- en rugklachten meer. Het slapen gaat ook beter. Piekeren doe ik niet meer, en mijn concentratie is weer terug.

Ik vond de manier waarop Nanda me begeleidde fijn, het paste bij mij.  Ik had het echt nodig dat iemand me mee nam naar de kern. Vooral omdat ik al eerder andere trajecten had gedaan bij een energiecoach en een NLP-coach. Ik vind het fijn dat ze direct is, actief op dingen inspeelt en diepgang heeft. Ze is gewoon een prettig persoon. Ik vond het ook fijn dat ze dingen uit me wist te halen, omdat ik van mezelf een beetje gesloten ben.

Ondanks dat ik al andere hulp had gehad was dit heel waardevol. Ik had er eigenlijk wel meer voor over gehad omdat dit op te lossen dan ik heb betaald. Ik ben namelijk niet langer bang voor de toekomst. Of te wel het vertrouwen is terug. En ik ben niet langer bang om dingen te ondernemen met de angst dat het mis gaat. De passie voor mijn werk is ook weer terug. Mijn energie is nu goed en nog steeds stijgende. Kortom ik ben super blij met Nanda’s begeleiding en manier van werken, dus nogmaals dank daarvoor!”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket (1-op-1 begeleiding)
Willem
“Na een traumatische ervaring leefde ik al 8 jaar in een stressstand die ik maar niet kon doorbreken. Ik kon soms niet uit mijn bed komen en met moeite de dag doorkomen. Daarvoor had ik al heel veel verschillende hulpverlening gehad: Creatieve therapie, cognitieve gedragstherapie, slaaptherapie, EMDR, reiki, massage, fysiotherapie, praktijk ondersteuner en trauma therapie. Wat me wel had geholpen maar niet alles oploste. Waardoor ik mezelf staande probeerde te houden met alcohol en wiet.
Ik wilde graag weer beter kunnen slapen, controle over mijn leven, meer rust ervaren, weer zin hebben in het leven, en niet langer grijpen naar middelen om me beter te voelen. En dat heb ik ook bereikt, waardoor ik nu meer energie heb. Ik heb veel verwerkt,, het is echt heel lang gelden dat ik zoveel rust heb ervaren. Mijn sociale leven is weer terug en mijn eigenwaarde is gestegen, kortom het gaat lekker.
Ik vond de begeleiding van Nanda heel fijn. Iedere keer pikte ze er precies uit wat ik nodig had. Elke afspraak gaf al verlichting. Waardoor ik ook echt anders uit mijn ogen keek. Het leek soms net magie zo snel als veranderingen plaats vonden. Soms was ik wat eigenwijs maar dan een paar dagen later kreeg ik toch de inzichten dat het wel klopte wat Nanda zei.
Het is echt meer dan alleen maar praten, waardoor dingen echt opgelost worden. Zonder de hulp van Nanda was ik er niet in een paar maanden weer bovenop gekomen”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket (1-op-1 begeleiding))
Femke
“Ik was er zo klaar mee hoe ik me voelde. En was moe van het vechten tegen mezelf. Continu malen, negatiever zijn, mijn perfectionisme. De concentratie die verminderd was en ik vergat dingen. Mijn nek- en schouders waren gespannen.
Wat ik bijzonder vond aan de begeleiding van Nanda is dat ze achter de emotie kan kijken, maar niet op een zweverige manier. Ik zou iedereen die twijfelt over om zich door Nanda te laten begeleiden zeggen: “Zeker wel doen!” de eerste keer was ik nerveus, omdat ik voelde dat er nu echt iets ging veranderen. Nanda stelde de juiste vragen waardoor ik dingen ging begrijpen. Het is de investering dubbel en dwars waard.

Ik ga nu niet langer mee in de drama van eerder. En vecht niet langer tegen mezelf. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Wat anderen vinden daar hou ik me niet langer mee bezig. Ik voel me nu rustig en stabiel in iedere situatie. Mijn relatie voelt fijner nu ik me meer gesteund voel door mijn partner. Dus ik ben nu blij, rustig en tevreden. Ik had niet verwacht dat het zo snel opgelost zou zijn aangezien ik eerder ook al hulp had gehad. Dus geeft het resultaat een 10”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Marlies
“Ik wilde dolgraag van mijn burn-out af. Het voelde onwerkelijk dat het in weken zou lukken. Maar nu zijn zaken opgelost waarvan ik niet door had dat ik er nog mee zat. Dingen van vroeger hebben nu een plekje gekregen. Hierdoor voel ik me opgelucht. Mijn relatie is opgebloeid, en het contact met mijn dochter is beter. Ik heb weer een positieve instelling. Ik ben vrolijker, de onrust is verdwenen. Ik pieker niet meer en heb veel meer energie. Mijn eigenwaarde is gestegen. Ik heb nu echt het gevoel dat ik er mag zijn. Ik voel nu dat ik grenzen heb en weet hoe ik ze kan stellen. Ik ben dichter bij mijn gevoel waardoor ik dingen beter kan bespreken. Kortom ik heb mezelf weer terug gevonden.
Nanda, ik ben je dankbaar omdat je elke keer weer snel tot de kern komt. Ik heb je begeleiding als persoonlijk en betrokken ervaren. Ik vind het bijzonder hoe diepgaand je dingen kunt oplossen. Je bent professioneel en hebt een brede kennis van zaken. Je snapt wat er speelt. Het is het zeker waard geweest! Ik ben blij dat je in een korte tijd (4 weken) zoveel hebt bereikt bij mij”.

(Klant SpoedCursusRust)
Ivar Heinrichs
“Ik voel me veel beter! Ondanks het feit dat mijn demente moeder, waar ik al jaren mantelzorger voor ben, onlangs is opgenomen. En ik nu bezig ben om haar huis leeg te halen en ze waarschijnlijk niet lang meer zal leven. Ik ben meer ontspannen, waardoor ik weer een boek kan lezen. Vroeger sliep ik de hele avond op de bank en voelde me daar niet beter van. Dat doe ik nu helemaal niet meer. En toch heb nu voldoende energie. Ik sport twee keer per week, wandel met een wandelgroep, fiets meer. Allemaal dingen die ik graag voorheen wilde maar geen energie voor had.
Ik pieker niet meer en luister in plaats daarvan muziek. Ik kan nu meer genieten. Ook luister ik beter naar mijn gevoel. Ik maak me niet meer druk om wat anderen vinden. En ik kan beter aangeven wat ik wil. Ik krijg complimenten dat ik weer straal en dat mijn ogen weer veel beter staan, van mensen die zich voorheen zorgen over mij maakten. Ik doe meer leuke dingen met mijn partner, vriendinnen en zoon. Ook ben ik weer graag onder de mensen. En ik weet nu heel goed wat mijn prioriteiten zijn. Ik heb nu meer tijd voor mezelf. Het voelt alsof ik de regie weer in eigen hand heb. Ik voel me zekerder. Mijn eigenwaarde is gestegen. Ik heb niets gemist in dit programma.
Ik geef het resultaat een 8,5 omdat mijn energieniveau nog niet 100% is. Maar dat is gezien de situatie met mijn moeder ook niet gek. En het feit dat ik ook veel meer ben gaan doen. En ik ben ook nog mantelzorger voor een tante van mij. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu voldoende kennis heb om hier zelf mee verder te gaan.
Ik zat al een paar maanden thuis en had gesprekken met een praktijkondersteuner, maar die luisterde alleen en dat loste niets op. Het werd tijd dat ik er echt iets aan moest doen. Ik wilde het graag oplossen en nu moest het gebeuren. Want ik wilde mezelf weer terug en gelukkig zijn. Gelukkig vond ik het mezelf waard om in mezelf te investeren. Overigens vind ik het programma 2x zoveel waard als ik ervoor betaald heb.

(Klant online zelfstudie programma: ‘Als een feniks uit je burn-out’)
Corina te Delft
“Nanda heeft de gave om je bewust te maken van je onderbewuste.”
Je kent het vast wel, het gevoel dat je met een probleem loopt waar je alleen niet meer uit kan komen, je hebt echt hulp nodig. Dat gevoel had ik ook, tot ik bij Nanda in behandeling kwam. Zij heeft mij laten inzien dat ik zelf de eigenschappen bezit om mijzelf te helpen.
Wat ik zo bewonder aan de aanpak van Nanda is dat ze overal de kern van kan raken. Je vertelt je verhaal en zij pikt er precies uit waar de pijnpunten zitten zonder dat je je hier echt bewust van was. Nanda heeft de gave om je bewust te maken van je onderbewuste. Een gave die ze op een persoonlijke manier inzet, je voelt dat elke sessie intuïtief verloopt maar precies klopt met wat je nodig hebt.
Na elke sessie voel je dat er iets in je verandert is, dat iets positiefs is aangewakkerd. Een ontzettend krachtig gevoel in mijn beleving. Het bijzonder is ook dat je geen lang behandeltraject nodig hebt. Zoals ik al zei komt Nanda direct tot de kern waardoor je niet lang nodig hebt voordat je vooruitgang gaat ervaren.
Toen ik klaar was met mijn laatste sessie en zelf mocht aangeven of ik nog terug wilde komen voelde het in eerste instantie vreemd om te zeggen dat het klaar was. Toch was het zo, ik was na mijn korte behandeltraject van 5 sessies klaar met mijn proces.
Nanda, ik wil je bedanken voor alles wat je voor me hebt gedaan. Je bent een zachtaardige en krachtige vrouw voor wie ik veel bewondering heb.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Dorien te Amersfoort
“Ik zat erg in de knoop met mezelf omdat ik zakelijk wel contacten kon leggen, maar privé had ik daar wel moeite mee. Ik wilde graag gelukkiger zijn en een relatie en kinderen. Maar ik had geen partner en dat gaf onrust en daar piekerde ik over. Ik was gewend om vooral met mijn werk bezig te zijn, en vooral ook om altijd maar door te gaan.  Ik was sneller geïrriteerd en mijn nek- en schouders zaten vast. Zakelijk gezien had ik wel zelfvertrouwen maar privé niet. Een vriend van me was bij Nanda geweest en zei dat zij me waarschijnlijk wel kon helpen.
Ik wilde voorkomen dat ik nog negatiever werd. En me nog meer ging afzonderen, nog meer  werken en mezelf verstoppen. En de kans op kinderen steeds kleiner werd.
Eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik voelde merkte ik tijdens de begeleiding. En ook dat ik onbewust geen ruimte in mijn leven had voor een partner. Het gaat nu goed, ik ben relaxter. Mijn perfectionisme is afgenomen, en mijn nek- en schouders voelen beter. Nu ik andere mensen heb leren kennen voel ik me ook minder eenzaam! Ik heb geleerd om weer te voelen en mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Sjohn te Utrecht
Ik wilde altijd heel flink zijn en vond het moeilijk om kwetsbaar te zijn. En had last van uitstelgedrag. Ik vind het verassend dat Nanda altijd aanbied wat aansluit. En het geduld heeft om mij de stappen op mijn eigen moment te laten doen.
Mijn onzekerheden zijn aangepakt, dus het is de investering meer dan waard. Het resultaat vind ik fantastisch en geef het een 9. De hoeveelheid technieken die Nanda kan inzetten is echt verbazingwekkend. Waardoor er veel meer verbetert is dan ik van te voren had kunnen bedenken. Ik adviseer iedereen om niet te lang te wachten met hulp zoeken omdat ik nu weet welk resultaat het je geeft. De psycholoog waar ik eerder kwam stelde wel de goed vragen maar miste de technieken om de dingen echt op te lossen”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Yvonne
“Ik had al drie keer een burn-out gehad en diverse hulpverleners gehad. Nu liep ik weer vast door diverse persoonlijke omstandigheden, zoals het overlijden van mijn vrouw en het geen contact hebben met mijn kinderen. Advocaten, juristen waren dagelijkse kost om allemaal te verwerken. Ik had zelfs het hele rouw proces overgeslagen. Ik was inmiddels gewend en had geleerd om dat zelf te kunnen bolwerken maar dit werd teveel.
Het vele piekeren en de onrust waren me te veel. Ik kon niet zonder middelen in slaap komen. Dingen waren me snel te veel en dan kon ik me ook niet meer concentreren. Ik was niet gelukkig. Voelde me somber, kon niet meer genieten. Ik wilde hulp om de cirkel waar ik in zat te doorbreken. En wilde per 1 januari alles achter met laten en het nieuwe jaar goed beginnen.
Ik merkte direct na de eerste keer al dat ik me beter voelde. Andere mensen zeggen tegen me dat ik er meer ontspannen uit zie en ben. Ik ben nu helder van geest, meer open, ik heb meer rust. Nu laat ik me niet langer gek maken. Ik voel me krachtiger. Mijn slaap is beter. Ik had nooit verwacht dat ik in 4 weken mezelf zo zou kunnen ontwikkelen. Ik had vooral niet verwacht zo’n resultaat te kunnen bereiken. Ja, ik ben trots op mijzelf!
Nanda is de eerste persoon die me op een prettige manier zo snel heeft geholpen. En dat is heel bijzonder, want ik heb al heel veel hulp gehad. Dus daar ben ik Nanda heel dankbaar voor. Ik was gewend dat ik iedereen met mijn hoeveelheid woorden wel kon plat praten. Maar Nanda wist telkens met 1 woord of korte zin precies de kern te raken. Ze is een mooi mens en heel betrokken. Ze kan goed luisteren en heeft veel ervaring. Echt heel waardevol wat ze doet. Kortom de investering zeker waard!
Is het je teveel en kun je het zelf niet meer oplossen? Neem contact op met Nanda en ga met haar aan het werk. She is your saviour…

(Klant SpoedCursusRust)
Patrick te Emst
“Ik had eerder een burn-out gehad. En kon opnieuw niet slapen, had last van onrust, weinig energie, spanning in mijn buik, was negatiever en piekerde veel. Hierdoor kon ik niet werken en me niet meer focussen.
Ik was bij een praktijkondersteuner geweest, maar die hielp me alleen maar verder de verkeerde kant op dus daar had ik niets mee. Bij mijn 1e burn-out was ik bij een psycholoog geweest, maar die ging alleen maar graven en over problemen praten. Ik vond het lastig om in te schatten of ik resultaat zou behalen bij Nanda. Maar toen ik de succesverhalen las en een gratis gesprek had gedaan, besloot ik direct om ervoor te gaan. Ik moest namelijk iets doen, kon zo niet doorgaan. Ik vond het fijn dat ik snel terecht kon. Fijn dat ik niet eerst nog maanden hoefde te wachten.
Bij Nanda was het veel positiever dan bij de psycholoog en kreeg ik echt handvatten waardoor ik wist wat ik dagelijks anders kon doen. Het resultaat geef ik een 10. Ik kan weer genieten, goed functioneren en plezier hebben. Het is weer gezellig met mijn gezin en fijn met mijn man. Mijn man is ook blij dat ik weer lekker in mijn vel zit. Ik voel me zorgeloos, voel me positiever, heb meer zelfvertrouwen. Mijn lichaam voelt relaxed. Doe weer wat met mijn hobby’s. Ik ben rustiger, ik denk nu aan mezelf, zonder me schuldig te voelen. Doordat ik meer bij mezelf ben weet ik beter wat ik wel en niet wil en kom ik meer voor mezelf op. Ik heb meer aandacht voor dingen en geniet meer. Kortom voel me weer gelukkig.
Achteraf gezien is het me alles waard geweest om dit opgelost te krijgen. Hoe goed ik me voel is niet in geld uit te drukken. Ik had er wel meer dan € 10.000 voor over gehad. Als je dit leest en twijfelt zeg ik tegen jou: “Het is het dubbel en dwars waard”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Marja de Groot te Apeldoorn
“Ik zat in de knoop met mezelf en mijn stiefvader adviseerde me om naar Nanda te gaan. In mijn relatie van 8 jaar ben ik een paar keer vreemdgegaan en ik zat met een schuldgevoel daarover. En de vraag of ik wel met haar verder wilde. Mijn eigenwaarde was laag, ik piekerde veel en kon mijn emoties niet uiten. Qua werk wist ik ook niet wat ik wilde. Ik blowde dagelijks en dronk regelmatig te veel.
Ik had totaal niet het gevoel dat ik wist waar ik mee bezig was. En kon ook niet geloven dat ik de doelen die ik me samen met Nanda stelde ook echt kon bereiken. Toch kan ik nu zeggen dat ik het resultaat een 10 geef, ik heb alles bereikt wat ik wilde.
Ik zit nergens meer mee. Mijn relatie loopt goed en ik heb een nieuwe baan. Ik maak me niet meer zo druk om dingen, en heb echt leren loslaten. Ik blijf niet meer hangen in emoties. Mijn zelfvertrouwen is van een 5 naar ene 8,5 gestegen. Ik ben gestopt met blowen en ben nu eerlijker naar mezelf toe over alcoholgebruik. Het piekeren en de onrust in mij hoofd is weg. Ik ben nog steeds zorgvuldig maar niet langer perfectionistisch. En ik geef nu echt mijn grenzen aan, dus het gaat goed!
Ik raad Nanda 100% aan. Eerst kon me niet voorstellen dat dit me zou helpen, maar ben achteraf zeer tevreden over het resultaat.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket)
Danilo uit Apeldoorn
“Het gaat veel beter, ik zat ziek thuis met een burn-out. En ik kan nu veel meer aan. Ik ben ondertussen in een nieuwe baan begonnen en werk 3 dagen in de week. En als ik thuis kom heb ik nog voldoende energie. Terwijl voor die tijd nergens energie voor had. Ik heb er echt heel veel aan gehad, echt heel fijn.
Er is nu meer rust in mezelf, en daardoor is er nu ook meer rust in mijn gezin. Ik kan nu veel beter met mijn emoties omgaan. Eerder kon ik echt op willekeurige momenten in tranen uitbarsten en had ik niet het gevoel dat onder controle te kunnen houden. En nu weet ik hoe ik met mijn emoties kan omgaan waardoor ik kan ontladen en alles veel makkelijker is. Mijn eigenwaarde is gestegen en is nu ruim voldoende. Ik ben meer mezelf. Ik heb ook weer de energie om meer te bewegen. Ook mijn perfectionisme kan ik meer loslaten.
Ik had eerder 10 sessies bij een psycholoog gehad, daar had ik wel wat aan maar ik miste diepgang en kennis hoe ik dingen kon veranderen. Dit verdiepingsprogramma is veel praktischer. Bij de psycholoog werd er 1x per week veel gezegd, maar met dit programma ben je doorlopend bezig door de opdrachten, waardoor ik meer de diepte in ging en het veel vollediger is. Dus ik heb er super veel aan gehad!”.

(Klant: ‘Als een feniks uit je burn-out’’- groep programma)
Agnes Hoogedoorn te Zeist
“Ik wil je heel hartelijk bedanken voor je video’s en je werkboeken van de gratis videoserie (De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen). Het heeft voor meer bewustwording van gezorgd. Ik vind dat je een hele heldere en sympathieke manier van communiceren hebt. De vragen die stelt vind ik nog lastig te beantwoorden. Die moeten nog even indalen. Top dat je dit doet”.

(3-delige videoserie ‘De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen’)


Je kunt de video serie hier aanvragen.
Wendy
Zonet de replay van de Masterclass: “Dé 11 stappen om uit je burn-out te komen” gevolgd. Een zeer interessant gegeven om herkenning, aanvaarding te ervaren en om de verschillende methodes te leren kennen om eruit te komen. Een sterk programma, mooi in elkaar gezet en sterk overgebracht.
Een aanrader voor iedereen!!

(Deelnemer Masterclass: ‘Dé 11 stappen om uit je burn-out te komen’)
Alain Accentum
“Toen ik Nanda voor het eerst sprak, had ik al 9 maanden een burn-out. Ik had last van vermoeidheid, was na het slapen niet uitgerust, piekerde, was negatiever dan voorheen, moest veel van mezelf. Het liep mis op mijn concentratie. Ik was heel snel geïrriteerd, en vergat veel. En ik had last van een stijve rug. Hierdoor kon ik niet optimaal functioneren. Het ging bij mij om een verzameling van persoonlijke zaken en werk gerelateerde zaken die voor mij de “brij” onoverzichtelijk maakte. Ik was eerder bij een psycholoog geweest maar hiermee bereikte ik niet het resultaat dat ik wilde.
Ik realiseerde me dat ik op een punt was beland waar ik nooit meer wilde zijn. En ik wilde dit nu echt oplossen. Vooraf kon ik me slecht voorstellen dat ik dat resultaat bij Nanda nu wel zou behalen, maar dat is wel gelukt! Ik heb nu: een betere balans, kan beter maat houden. Ik heb nu meer inzicht waardoor ik ook vertrouwen heb gekregen dat ik toekomst bestendiger ben. Het voelt vrijer en ik voel me bevrijd dat ik mijn bagage achter me heb gelaten. Hooggevoeligheid is nu mijn kracht. Ik ervaar meer verbinding met mijn partner. Ik heb meer energie en heb weer zin in dingen. Dit is heel waardevol voor me geweest, en de investering zeker waard. Het is 2x zoveel waard als ik erin geïnvesteerd heb. Want het heeft me meer gebracht dan een vakantie.
Ik ben blij dat ik de stap genomen heb, want het wordt niet vanzelf opgelost. Anderen adviseer ik nu om het niet zover te laten komen. Trek tijdig aan de bel. Ik heb te lang de signalen genegeerd waardoor ik zo diep in die burn-out kwam. Ondanks dat heb ik niet alleen het resultaat wat ik wilde, maar ook behaald in 4,5 maand. De gesprekken met de psycholoog waren een start en Nanda heeft daar een waardevolle opvolging aan gegeven. Ik geef het resultaat een 9.”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket
Yvonne te Zwolle
“Ik zat net een paar weken thuis voordat ik met Nanda in contact kwam. Ik was eerst best sceptisch want ik was diegene dia altijd overeind bleef als anderen het moeilijk hadden en nu trok ik het zelf niet meer. Wel was ik bang dat het heel zweverig zou zijn. Maar dat was gelukkig niet zo. Op een gegeven moment viel het kwartje bij mij en toen viel er ook een last van mijn schouders. Ik voel me nu veel beter en geef beter mijn grenzen aan. Iedereen zou dit moeten leren”
Anoniem te Apeldoorn
“Voordat ik bij Nanda kwam was het vallen en opstaan. Vooraf vond ik het spannend of ik wel resultaat zou behalen omdat ik bang was dat het niet haalbaar was. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb want het heeft me enorm geholpen en ik heb alles behaald wat ik wilde behalen. Ik had last van mijn burn-out met lichte depressieve klachten, mijn emoties zaten hoog, ik was telkens moe, en het kwam steeds weer terug. Het voelde alsof ik door mijn voegen zakte.
Ik voel me nu goed. Onvoorstelbaar zoveel meer rust ik nu heb! Er zit niets meer in mijn hoofd. Ik ervoer voorheen alles als ballast om me heen, maar eigenlijk was ik zelf overbelast. Ik heb nu veel energie, en kan weer echt enthousiast zijn. Ben nu op een prettige manier veel bewuster. Ik ben blij met niks, beleef meer plezier aan dingen die ik graag wil doen. Voel me fijn en gelukkig. Ik merk ook veel verschil als ik bij mijn cliënten ben, ik trek me niet langer alles aan. Mijn eigenwaarde is gestegen naar een negen. Mijn schouders zitten niet langer vast. En ik kan meer dingen loslaten.”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Jeannette Dierdorp te Apeldoorn
“Door het online programma ben ik veel meer gaan nadenken over wat ik wil. Ik luister nu meer naar mezelf. Het lukt me om meer rust te nemen, waardoor ik ook weer creatief bezig ben. Door de rust heb ik nu een heel ander leven. Ondanks dat ik nu bezig ben met verhuizen heb ik geen last meer van vermoeidheid. Ik ben nu trots op mezelf terwijl ik voorheen altijd dacht dat een ander het wel beter zou weten. Ik heb vooral geleerd om meer mijn hart te volgen. Mijn darmen zijn rustiger. Mijn perfectionisme is veel minder. Ik heb geen last meer van onrust in mijn hoofd. En ik weet hoe ik mijn grenzen kan aangeven en doe dat ook. Ik vond vooral één van de ontspanningsmomenten heerlijk. Ik was eerder als bij een psychiater, een psycholoog en een HSP deskundige geweest, maar nu heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren en dat was een ontdekkingsreis want ik vertrouwde eerst mezelf niet. En nu weet ik dat als ik iets wil, ik het ook kan. En als er iets gebeurd schiet ik niet langer in de stress, maar los ik het op. Ik vecht niet langer tegen mezelf. De waarde van dit programma is niet in geld uit te drukken. Maar nu achteraf gezien had er wel €10.000,- voor over gehad. Dus hartstikke bedankt!”.

(Klant ‘Als een feniks uit je burn-out’- online programma)
Puck te Drenthe
“Door mijn stevige burn-out had de stressfysiologie het overgenomen van de normale fysiologie. Mijn neuro-hormonale huishouding was in de war. Daar had ik voortdurend last van in de zin van meerdere fysieke klachten, zoals mijn darmen, druk op de borst, hyperventilatie, al moe wakker worden, moeilijk in slaap komen en tussendoor wakker worden, veel hoofdpijn, pijn in nek en schouders. Ik durf niet meerdere dagen weg uit mijn directe omgeving. Moest afspraken afzeggen omdat het me allemaal te veel was. Ik kon hierdoor nauwelijks werken. Ik was al onder behandeling geweest bij een psycholoog, maar boekte daar geen vooruitgang. Omdat ik al zoveel had geprobeerd kon ik me niets eens meer voorstellen hoe het zou zijn als ik beter zou zijn. Ik heb een traject bij Nanda gedaan en heb ik zeer korte tijd een doorbraak gehad. Ik voel me nu veel energieker, ervaar meer rust, minder fysieke klachten. Een heel groot gedeelte is opgelost. Ik heb er weer vertrouwen in dat als ik zo doorga, dat ook verder hersteld. Het heeft het proces gekeerd uit de negatieve spiraal en dat is voor mij heel waardevol. Het heeft me zowel inzicht als handvatten geboden waar ik echt iets mee kon”.

(Klant Spoed Cursus Rust)
Jan van Maurik te De Meern
“Jarenlang had ik last van een soort knoop in mijn buik. Door mijn burn-out kwam ik bij Nanda. Ik ontdekte dat die knoop eigenlijk emoties waren die ik heel lang geleden had weggestopt. En hoewel ik altijd heb gevochten om deze emoties weg te drukken, voel ik nu dat het veel lichter voelt om deze reacties gewoon te voelen. Dat had ik echt nooit verwacht. Wat heb ik mezelf al die jaren aangedaan? Ik weet nu dat mijn lichaam spanning opbouwde door de emotionele lading die ik had het weggestopt. En hoe ik dit weer vlot kon veranderen”.

(Klant SpoedCursusRust)
Anoniem te Epe
“Veel geleerd van de masterclass, een aanrader!!”

(Deelneemster Masterclass: ‘De 11 ontbrekende schakels voor meer rust’)
Gemma Heynen
Net de Masterclass: “Dé 11 stappen om uit je burn-out te komen” gevolgd. Erg interessant om de stress fases te leren en de methoden om eruit te komen.
Adviseer iedereen een masterclass te volgen. Herken je eigen stress, van familie, vrienden, collega’s, personeel… informatie waar je altijd wat mee kunt.

(Deelneemster Masterclass: ‘Dé 11 stappen om uit je burn-out te komen’)
Logan Maxwel
“Een aantal jaren na een periode van sessies bij Nanda, zou ik bijna vergeten zijn waarvoor ik bij haar kwam, immers, akelige tijden wil je het liefst zo snel mogelijk vergeten.
Alvorens ik bij Nanda in therapie ging had ik al een aantal keren bij een psycholoog gezeten, maar voor mijn gevoel kwam ik daar geen stap verder mee. Ik kreeg te veel goede raadgevingen zonder dat ik eigenlijk zelf wist en ook niet kon omschrijven wat er met mij aan de hand was. Goed bedoeld, maar het werkte niet.
Nanda heb ik gevonden in het orakel. Ik heb mijn gevoel laten spreken, voor zover dat kon ;-). Mijn oog viel op haar naam, buiten dat het een vrouw was, voelde het oké.
Mijn klachten waren divers: een lichaam wat “op slot” zat, een chaos in het hoofd, moe, lamlendig, gejaagd, en niks uit de vingers kunnen krijgen, slecht slapen, piekeren. Soms zelfs een flinke paniekaanval, waar ik absoluut geen raad mee wist.
Na een paar sessies kwamen onderliggende zaken aan de oppervlakte. Je zou kunnen zeggen: de deksel – die al jaren muurvast op de beerput lag- knalde eraf. Na elke behandeling zag ik weer een beetje licht doorbreken. Met vallen en opstaan is het gelukt, en ging het stapje voor stapje beter met mij. Ik kon meer loslaten. Er werd mij een spiegel voorgehouden. Vanaf mijn vroegste jeugd viel alles op zijn plek. Diverse vormen van therapie werd door elkaar gebruikt, om maar duidelijk te krijgen wat er aan de hand was, en toen dat duidelijk werd, kon er aan gewerkt worden. De inzet van sterker worden, jezelf weer mogen en kunnen zijn, weer kunnen genieten van kleine dingen, rust voelen in hoofd en lijf, ontspannen de dag door, plannen maken, plezier hebben in …enz…
Dit alles had niet plaatsgevonden als ik geen vertrouwen kon hebben in de persoon die mij een dik half jaar heeft begeleidt, het was soms moeilijk maar ook zeer leerzaam. Nanda gaf alle rust en ook vertrouwen, oordeelde en veroordeelde niet, dat had ik nodig… Rustig, alleen met haar in een kamer, geen tijd waarop het “spreekuur” voorbij was, gaf mij vertrouwen..
Ik kan iedereen begeleiding van Nanda aanraden, het heeft mij veel goed gedaan! Ik hoop nooit, meer in zo’n periode te raken, maar mocht het toch zo zijn, dan weet ik inmiddels de hulplijn ! ;-)”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Loes Meijdrecht te Apeldoorn
“Ik liep al een tijdje met mijn ziel onder de arm. Wist niet echt wat er aan de hand was. Moe, snel geprikkeld, verongelijkt, onrustig, af en toe leuke dingen uit de weg gaan. Een gevoel van ‘ik moet ook alles doen en iedereen wil iets van me’. Gevolg of oorzaak? Slecht slapen of beter vroeg wakker en niet meer kunnen slapen omdat er allerlei gedachten door je hoofd spookten. Gedachten over werk, privé, jezelf. Dit nog doen, daar aandenken, oeps dat vergeten,…. etc. Daarnaast wakker worden met hartkloppingen.
Via LinkedIn kwam ik Nanda tegen in de groep Iedereen elke dag plezier. Ik had mij daarbij aangesloten op zoek naar plezier, iets om de boel te laten kantelen, kreeg ik een bericht van N-Balans. Hierin werd een boekje aangeboden ‘5 tips voor meer rust die je nergens anders vindt’. Dit was eind 2015. Er kwamen meer artikelen over stress en het vinden van rust van N-Balans binnen via de LinkedIn groep. In juni 2016 moest er echt iets gebeuren. Op het werk was de balans ondertussen nog meer zoek. Ik heb toen Nanda benadert en een intake gesprek gehad om te kijken of het wederzijds klikte en of dit was wat ik zocht en of Nanda mij kon helpen. Van beide kanten was het antwoord positief.
Ik was blij dat ik de stap gezet had om iets aan de situatie te doen en de regie weer te krijgen over je eigen leven. Het gaf me toen al een goed gevoel dat de stap gezet was. In 6 sessies zouden we een turn gaan maken naar een nieuwe weg voor de rest van mijn leven. Meer rust, meer zin maar ook weten wanneer je weer in de stress situatie schiet en hoe je er mee omgaat, wat je er aan kan doen op het moment zelf en voor de langere termijn. In het najaar van 2016 waren de sessies afgelopen en het heeft geholpen. Meer rust, een andere invulling van het werk, oefeningen die je tot rust brengen maar ook de stress van je af laten glijden, prioriteit kunnen leggen waar het echt omgaat, leven vanuit jezelf, voor jezelf en voor je dierbaren. Ik blijf alert op de oefeningen, de valkuilen en de prioriteiten. Gelukkig herken en zie ik het gevoel en kan ik er nu wat mee en aandoen. “

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Fred Janssen te Almere
“Ik wilde een omezwaai maken want ik wist dat ik zo niet langer door kon gaan. Ik had in de jaren ervoor veel meegemaakt: ziektes van mijn gezinsleden en meerdere sterfgevallen in mijn familie. Ook had ik last van een beklemmend gevoel op mijn borst maar bij ziekenhuis onderzoek werd niets gevonden. Ik had heel weinig energie, had last van explosieve boosheid, was negatiever dan voorheen en was emotioneel. Ik hield veel ballen in de lucht en merkte dat ik dingen op het werk vergat en dat frustreerde me.
Via Facebook was ik Nanda tegen gekomen en het voelde goed toen ik wist dat er een oplossing was. En nu heb ik het resultaat behaald wat ik ook voor ogen had! Ik heb weer rust, ik kan weer genieten. Ik leef in plaats van dat ik geleefd wordt. Ook durf ik meer mezelf te zijn. Ik trek tijdig aan de bel zodat ik niet meer explosief boos wordt. Ik ben voor anderen weer een stuk gezelliger. En heb weer voor 100% energie. Ik heb tijd om te sporten. En ik heb op het gebied van werk stappen ondernomen waardoor ik nu helemaal op mijn plek zit. Ik ben Nanda dankbaar voor het steunen en soms de spiegel voorhouden.”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Joyce Huisman te Apeldoorn
“Ik sliep slecht en had last van stemmingswisselingen door een stressvolle situatie op mijn werk. Ik zag het niet meer zitten. Ondanks dat de situatie nog niet helemaal is opgelost, voel ik me nu veel beter . Ik heb ook meer energie. Ik vond jouw begeleiding fijner dan mediation omdat ze dan toch aan de kant van mijn werkgever staan. De 1-op-1 begeleiding vond ik prettig. Ik voelde een klik waardoor ik dingen durfde te vertellen.”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Pieter van Zomeren te Eindhoven
Heb net de masterclass gevolgd. Heel herkenbaar met fijne uitleg en handige tips.

(Deelneemster Masterclass: ‘Dé 11 stappen om uit je burn-out te komen’)
Mirjam Nijbroek
Was super leuk om de masterclass te volgen! Leuke, zinvolle en leerzame tips!

(Deelneemster Masterclass: ‘Dé 7 stappen naar meer Rust, Energie en Genieten’)
Annette ter Heijden
“Ik had last van onrust, maar deed daar niets mee. Ik was vier weken daarvoor op vakantie misselijk geworden, kreeg een steek in mijn hart en zakte in elkaar. Eenmaal thuis ging ik zoeken op internet op mijn klachten en vond de website van Nanda. Ik las haar eboek “5 tips voor meer rust die je nergens anders vindt” en daarin herkende ik veel. In de week daarna was ik erg emotioneel, ik wist zelf niet eens waarom. Mijn omgeving had al eerder gezegd dat ik de rem erop moest zetten. Dus belde ik Nanda en maakte we een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.
Dat was zo prettig dat ik besloot de signalen nu eindelijk serieus te nemen. Het resultaat is dat mijn focus en concentratie beter is, waardoor ik met volledige aandacht mijn werkzaamheden kan doen. Ik luister nu beter naar mijn lichaam en mijn grenzen. Ik geniet meer en stel nu prioriteiten. Het voelt heerlijk dat ik minder met mijn mobiel bezig ben. En ik kan mijn emoties er meer laten zijn, stop ze niet langer weg. Het voelt heerlijk rustig in mijn hoofd. En alle doelen die ik mezelf had gewenst heb ik bereikt!”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Stijn ’t Hart te Eindhoven
“Ik ben Super Blij en Dankbaar met je coaching. Het heeft de laatste uur al tot Mooie dingen geleid t.o.z. van mijn zoon. Ik zal het voor mezelf noteren. Nogmaals Dank en tot binnenkort.”

(Inzicht sessie via zoom)
J.d.K uit Rotterdam
“Nanda allereerst wil ik je nogmaals bedanken voor een buitengewoon bijzonder gesprek. Waar jij binnen 30 minuten naartoe komt en welke inzichten je mij gegeven hebt… daar kan ik ontzettend goed mee uit de voeten. Ondanks dat ik niet echt in een stressvolle situatie zit, heb ik wel de neiging om mezelf te vergeten. En dat heb je me heel heel duidelijk voor ogen weten te brengen, daar ik me daar absoluut niet van bewust was… Wat een ervaring, kennis & inlevingsvermogen een echte aanrader om uit een stressvolle situatie te komen of te blijven.”

(Inzicht sessie via Zoom)
Lucienne Ritzen uit Velden
Probeer in ieder geval de gratis masterclass, hij is heel nuttig en fijn en positief gebracht!

(Deelneemster Masterclass: ‘Dé 7 stappen naar meer Rust, Energie en Genieten’)
Klaske Feenstra-Blom
“Ik vergeleek mezelf vaak met anderen en had dan het gevoel dat ik dingen niet goed deed. Ik werkte vaak 11 uur op een dag, en ook nog in het weekend en ’s avonds. Mijn werk deed ik steeds met minder plezier en wilde graag aan vakinhoudelijke vernieuwing doen maar kwam daar niet aan toe omdat er te veel andere dingen moesten. En in het weekend deed ik dan ook nog het huishouden. Ik had niet het gevoel dat er ruimte was om iets leuks te doen met mijn gezin of een vriendin. Ik was weinig thuis en schoof pas aan als de rest al klaar was met eten. Met tennis was ik omdat ik daar ook geen tijd voor had. Ik kon dingen niet meer goed opnemen. Ik had altijd het gevoel dat ik tijd te kort kwam en was snel geïrriteerd. Van huis uit had ik geleerd om een bikkel te zijn en dat brak me op.
Ik wilde heel graag weer meer plezier hebben, en de slechte balans tussen werk en privé opgelost krijgen. Ik wilde meer inzicht in hoe je die balans kunt vinden, en om meer te leren om voor mezelf te kiezen, zodat ik geen last meer had van stress . Via de website kwam ik bij Nanda terecht en dat voelde als een opluchting.
Ik heb nu meer energie en meer zelfvertrouwen. Ik sta relaxter in het leven en doe nu meer samen met mijn man. Het zware gevoel bij mijn werk is weg en hierdoor vind ik mijn werk weer leuker. Ik kan mijn werk beter los laten als ik vrij ben, ik heb nu dus wel tijd voor ontspanning. Door een aantal aanpassingen is het weekend weer echt weekend en werk ik niet langer ‘s avonds . En ik heb nu om de week een vrije vrijdag ingepland, wat ook heerlijk is. Ik heb nu meer tijd voor mezelf en voor mijn gezin. Ik let nu beter op mijn grenzen, en geef ze duidelijker aan. En ook in andere kleine dingen merk ik dat ik meer voor mezelf kies en mijn perfectionisme makkelijker los kan laten. Ook bij een tegenslag merk ik dat ik het makkelijker los kan laten en er minder in blijf hangen. Kortom, het gaat dus goed! Nanda bedankt nogmaals voor alles!”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Henny Vis uit Dieren
“Ik wilde voorkomen dit ik in een burn-out zou komen. Ik nam alle problemen van iedereen op mijn schouders, het lukte me niet ze op te lossen en ik werd alleen maar moe van. Afspraken vergat ik, ik kon niet op woorden komen, piekerde veel en lag wakker van het werk. Ik was prikkelbaar en zo moe dat ik niet genoeg energie had om alles te doen wat ik wilde. En ik was onzeker of ik het allemaal wel goed deed. Ik realiseerde me dat ik dit niet zelf kon oplossen en wilde graag hulp van iemand die onafhankelijk was van mijn werkgever zodat ik het zelf in de hand kon houden.
Ik voelde me opgelucht toen ik Nanda had gevonden. Eindelijk echte oplossingen en geen lapmiddelen. Het voelde als een opluchting dat ik er iets aan kon doen en dat het me niet langer overkwam. Ik heb geleerd om beter aan anderen aan te geven wat ik wil en ik voel beter aan wanneer ik zelf moet stoppen. Ik zit lekker in mijn vel, voel me rustiger en zelfverzekerder. En dat werkt in alles door, dus zowel in relaties, mijn vrije tijd als op het werk.
Het was de investering waard, want je bent verder van huis als je je niet laat helpen en dan gaat het je nog meer kosten als je in de WW komt. De vraag is vooral of je jezelf wilt helpen of niet, dat wilde ik graag en dat is gelukt! Wanneer je op een persoonlijke en afwisselende manier geholpen wilt worden, in een vertrouwde omgeving, ben je bij Nanda aan het juiste adres”.

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Frederike Veldhuis Apeldoorn
“Ik herken heel veel dingen die je zei tijdens de sessie. Het heeft me heel veel inzichten opgeleverd. Het is me nu veel duidelijker hoe mijn leven is verlopen en de klachten die ik had. Alles viel ineens op zijn plek. En 1 sessie bij jou leverde me al meer op dan 4 sessie bij een psycholoog!”

(Klant ‘Uit je burn-out’- pakket )
Henry de Zwart uit Apeldoorn
“Vandaag video 2 bekeken.
De visualisatie oefening gedaan en dat ging echt heel erg goed, ik voelde me een stuk beter vandaag. Ik betrapte mezelf dat ik aan het mee zingen was met de liedjes op de radio
Zo fijn om stapje voor stapje me beter te voelen.
Dank.je wel hiervoor”.

(Gratis videoserie de 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen )
Joy
“Het gaat nu lekker. Ik krijg nu gemakkelijker grip op zaken als er zich een situatie voordoet. Door mijn ADD heb ik altijd veel onrust gehad maar nu is het veel rustiger in mijn hoofd. Mijn energieniveau is gestegen naar 80% Ik had eerder last van een hoge ademhaling, dat is niet meer aanwezig.

Eerder gebruikte ik antidepressiva in verband met erge angsten, en ik sliep daar ook beter door, maar dat heb ik afgebouwd. En ik heb nu een afspraak ingepland bij een afbouwpoli omdat ik helemaal wil stoppen maar ik heb last van brainzaps. (het gevoel van elektrische schokjes in mijn hoofd). Eerder had ik dagelijks hoofdpijn, maar dat is nu ook minder.

Met sommige dingen ben ik nu bewuster bezig, zoals mijn perfectionisme waar ik voorheen veel last van had. Vroeger moest ik ook heel erg veel van mezelf. Nu ik alles bijhoud gaat dat veel beter. Ik kon daar vroeger heel erg van in de stress raken. Nu denk ik gemakkelijker: “Dat komt wel een keer.” En ik ben ook niet meer zo negatief als voorheen.
Ik pieker niet langer omdat ik nu prima weet hoe ik dat op kan lossen. Ik vergeet niets meer en mijn concentratie is ook vooruit gegaan. Ik reageer minder snel geïrriteerd, alleen soms nog als ik overprikkeld ben. Van mijn maagklachten heb ik helemaal geen last meer. Ook de pijn in mijn nek- en schouders is helemaal weg. Ik geef mijn grenzen beter aan, ik voel mijn grens ook eerder en beter en kan het ook beter verwoorden.

Ik had last van onverwerkte emoties en de belangrijkste zaken zijn nu opgelost. Zo heb ik mijn miskramen en mijn scheiding verwerkt. Ik heb ook gekeken naar welke mensen nog bij me passen. En ook afscheid van sommige mensen genomen, omdat ik nu meer kijk en luister naar mijn behoeftes. Ik weet nu beter wat ik wel en niet wil in relaties en kies steeds vaker voor mezelf in plaats van standaard te doen wat een ander wil.

Eerder kon ik echt blokkeren in het contact met anderen en ik ben daarin echt veranderd. Ik vond het lastig om mezelf te laten zien, maar dat gaat nu goed. Ik ervaar meer veiligheid in mezelf, ben meer ontspannen, ik heb meer zelfacceptatie, meer zelfvertrouwen, voel me krachtiger en ervaar meer plezier. Ik wandel als het mooi weer is en doe weer aan Zumba. 

Ik vraag me af of het werk wat ik de afgelopen 20 jaar heb gedaan nog wel bij me past. En weet nu dat ik het nodig heb om me af en toe terug te trekken. Ik ga in een 2e spoortraject onderzoeken wat er nog meer mogelijk is op het gebied van werk.

Ik wilde graag praktische tools hebben om zaken aan te kunnen pakken en die heb ik absoluut gekregen. In het programma maar ook in de Facebookgroep voor klanten, en tijdens de succes groep sessies. Nanda hielp me om vaak net even anders tegen zaken aan te kijken, dat hielp me. Ik heb me echt gezien en gehoord gevoeld.

In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat het grootste deel is opgelost. Ik geef het resultaat een 8. Ik heb soms nog wel last van overprikkeling door mijn hoog gevoeligheid. Ik dacht voeger dat dit angst was. Ik kan het nu beter plaatsen en dus ervaar ik het als minder beangstigend.

Bij eerdere begeleiding door een psycholoog kreeg ik te horen dat ik een angstig persoon was en hij gooide het over die boeg. Hij luisterde niet echt naar wat ik ervaarde. Nanda kijkt wel verder naar wat er echt speelde. De opdrachten zette tot nadenken en inzichten. Dat had ik bij de psycholoog gemist. Fijn ook dat Nanda vlot reageerde op mijn soms dagelijkse vragen in de Facebook groep, zodat ik niet lang op een reactie hoefde te wachten. Ik vind het ook fijn dat Nanda uit eigen ervaring kan praten. Dan voelde ik dat ik niet de enige was. Ze is een mooi voorbeeld hoe je zaken kunt bereiken ook na een burn-out.

Ik raad de begeleiding van Nanda aan. Dit is veel persoonlijker, je moet echt bezig met de opdrachten. Ze heeft heel veel kennis van zaken. In het begin dacht ik: “Dat is veel geld, maar het is het zeker wel waard”.

(Als een feniks uit je burn-out groep programma)
Henriëtte