Voor wie

Hier lees je met welk type vraagstuk ik mensen help

Mijn klanten bestaan uit mensen met stress gerelateerde klachten, zoals overspannenheid of een burn-out. Mijn klanten lopen tegen verschillende klachten aan die kenmerkend zijn voor langdurige stress. De situaties die stress veroorzaken kunnen uiteenlopen.

Thema’s waar klanten mee komen:

“Het is druk in mijn hoofd, ik pieker en vergeet dingen. Ik denk veel na, al gaat het soms nergens over, en gaat het ook nergens naartoe. Ik heb mijn gedachten niet altijd op een rij. En ik krijg wel allerlei input van hoe andere mensen erover denken, maar ik wil toch eigenlijk wel zelf de dingen op een rij hebben staan. En dan is het fijn om dat van iemand te horen die daar compleet buiten staat en daar geen mening over heeft“.

“Ik moet veel van mezelf en ook nog perfect, hierdoor voel ik me vaak onrustig en opgejaagd. Als ik iets aan het doen ben, speelt er alweer door mijn hoofd wat ik nog meer allemaal “moet” doen. Daarnaast wil ik de dingen ook nog perfect doen waardoor ik me ook opgejaagd voel. Er komt nu veel minder uit mijn handen dan voorheen. Ik kan slecht stil zitten, want als ik even wil gaan zitten voel ik me onrustig en heb ik de neiging om weer iets te moeten gaan doen”.

“Ik voel me regelmatig moe en slaapt slechter dan voorheen. Ik heb moeite met inslapen omdat er nog van alles door mijn hoofd gaat. Dingen die er die dag zijn gebeurd of zijn gezegd, of juist de dingen waar ik niet aan toe bent gekomen. Soms ben ik juist zo moe, dat ik daardoor de slaap niet kan vatten. Ik wordt soms ’s nachts wakker en kan dan niet meer slapen. Als ik ’s morgens uit bed stap voel ik me futloos en zou ik het liefst zo weer terug gaan”.

“Ik ben snel geïrriteerd en minder mezelf. Dingen waar ik voorheen heel goed mee om kon gaan, irriteren me nu sneller. Ik wil dan niet boos reageren maar kan dat vaak niet tegenhouden, het voelt alsof ik niet helemaal mezelf ben. Ik ben sneller geprikkeld, hierdoor krijg ik sneller ruzie met de mensen in mijn naaste omgeving. Ik merkt dat ik me steeds meer in mezelf terug trek en familie en vrienden ga mijden”.

“Ik denk negatiever en geniet minder. Ik denk sneller voor anderen en wordt dan wantrouwend, het is iets wat ik niet wil, maar wat wel gebeurd. Ik ben eigenlijk een positief ingesteld persoon maar als er te veel van me gevergd wordt dan heb ik de neiging om dat positieve te verliezen. Aan dingen die ik voorheen leuk vond om te doen, beleef ik minder plezier. Ik kan me er niet toe zetten om ‘iets leuks’ te gaan doen. Ik weet dat ik van alles moet of kan doen maar er komt niets uit mijn handen. Hierdoor voel ik me nog slechter en een niets nut”.

“Ik heb regelmatig last van pijn in mijn nek, in mijn rug, buikpijn of hoofdpijn. Als ik pijn heb in mijn nek of rug heb ik geen rare dingen gedaan. Als ik buikpijn heb ligt dat echt niet aan iets wat ik heb gegeten. En bij de hoofdpijn heb ik ook geen idee waar dat aan kan liggen. Af en toe voel ik me misselijk en duizelig. Het voelt alsof ik aan het kwakkelen ben en het zorgt ervoor dat ik niet alles kan doen wat ik zou willen doen”.

“Ik eet slechter en drink en rook meer. Doordat ik me onrustig en gestrest voel merk ik dat ik steeds ongezonder ga leven. Ik neem geen tijd meer voor een gezonde maaltijd en grijp sneller naar een vette hap of tussendoortjes. Ik hoop dat ik me dan beter voel, maar eigenlijk helpt het niet”.

Mijn klanten zijn overspannen of hebben een burn-out en herkennen zich vaak in meerdere van bovenstaande thema’s

Iedereen heeft wel eens stress. Stress kan tot een tijdelijke hogere productiviteit leiden. Mijn klanten zijn vooral mensen die te vaak of te lang last hebben van stress. Het voelt voor hun alsof ze aan het watertrappelen zijn en nog net hun hoofd boven water kunnen houden. Ze zijn overspannen en zitten op het randje van een burn-out zonder het door te hebben of ‘verzuipen’ en hebben al een burn-out. Ze hebben last van onrust in hun hoofd, ze blijven maar moe, ze vergeten dingen, hun emoties zitten vaak hoog en ze kunnen niet meer genieten. Hun lichaam laat door deze klachten merken niet goed meer met de stress te kunnen omgaan.

Mijn klanten hebben duidelijk dat ze af willen van hun klachten. Ze willen zich niet zo voelen zoals ze zich nu voelen. Ze willen niet zijn zoals ze op dit moment zijn. En ze weten zeker dat ze écht uit de situatie willen waar ze nu in zitten. Ze maken zich zorgen of ze na hun burn-out ooit nog weer fit en met plezier kunnen werken. Ze houden niet van pleisters plakken en willen graag dat zaken bij de kern worden aangepakt. Ze zijn de burn-out klachten echt zat, en hunkeren ernaar om weer meer zichzelf te zijn, ook al lijkt dat heel ver weg. Ze willen hun leven terug. Uiteindelijk willen ze rust, meer energie en weer kunnen genieten van hun leven.

Herken jij het bovenstaande? Wil jij graag meer rust?

Vraag dan hier een vrijblijvende inzicht sessie aan.