Eigenlijk zie ik bij iedereen met een burn-out een aantal punten waar ze op vastlopen.

Ze doen en laten van alles maar voelen zich steeds slechter… waardoor ze nog meer vastlopen.
Elke keer proberen ze nieuwe tips vol te houden, maar het lijkt nooit een definitief resultaat op te leveren.
Soms blijft het zelfs enkel bij het bedenken wat er anders moet en gooit uitstelgedrag, zelf-sabotage of het je niet goed genoeg voelen roet in het eten.

Dit kan er als volgt uit zien:

Je neemt je voor om vaker “Nee”’, te zeggen. Maar als het er op aan komt realiseer je je later dat je toch weer “Ja” hebt gezegd….
Je weet dat je eigenlijk al maanden dat niet de dingen doet die écht tot resultaat gaan leiden, maar je wilt het graag zelf oplossen, dus blijf je een beetje klooien met dingen doen en laten die geen impact maken…
Wie ben jij nou om na te streven dat jij je weer super gelukkig voelt, … denk je, misschien is het ook helemaal niet voor je weggelegd…
Waardoor je in cirkeltjes blijft draaien…en blijft vastlopen.
En je steeds minder plezier ervaart in je leven….
En beslissingen vanuit een burn-out mindset gaat nemen…
Toch maar gewoon doorgaan, omdat iedereen je nodig heeft, maar je weet dat je energie aan alle kanten wegloopt. En waardoor het vastlopen ook door gaat.

Maar groei en ontwikkeling is natuurlijk. Zodra we geboren worden stopt het groeiproces niet meer. Het is de natuur.
En jij bent de enige die jou kan tegenhouden en jouw natuurlijke groei kan blokkeren.

Daarom wil ik graag de 3 belangrijkste factoren om uit je burn-out te komen met je delen:

1. Beperkende overtuigingen
Elke dag weer maken we beslissingen vanuit onze huidige ervaringen en overtuigingen. Je moet het zien als een soort LP waar de naald onze groeven volgt en het geluid afspeelt wat daarbij past. Dit doen we zowel bewust als onbewust. En vooral die laatste is grotendeels verantwoordelijk voor de beslissingen die we maken en de gedragingen die we uiten. Zolang dat dezelfde groeven blijven zal er geen andere muziek van jouw LP worden afgespeeld. Je zult dus op zoek moeten gaan naar jouw onbewuste patronen en denkwijzen die ervoor zorgen dat je geen stap verder komt en deze gaan herschrijven naar een versie die wel gaat helpen in de groei die je wilt.

2.  Te laag ingestelde frequentie
Als jij Radio 538 wilt ontvangen, maar jij zet jouw radio frequentie op 100%NL dan ga je nooit horen wat je wilt horen. Zo werkt het ook met energie. Jij straalt de hele dag door een bepaalde energie frequentie uit. Soms wat hoger, soms wat lager. Afhankelijk van wat je meemaakt, met wie je spreekt of wat je doet. Als deze frequentie gemiddeld ingesteld staat op angst, schaamte, verdriet of andere vormen van lagere frequenties en dan staat daar jouw radio op afgesteld. En dan wordt het onmogelijk om rust, energie en plezier te ervaren.

3. Niet weten wat dan wel
Bijna iedereen herhaalt elke dag weer wat ze dag ervoor ook hebben gedaan. Omdat ze simpelweg niet beter weten. Je stelt wel doelen, wil meer bereiken, maar vervolgens probeer je daar te komen met de persoonlijkheid en bijbehorende bagage die je gisteren ook meedroeg. Het is onmogelijk om dan een ander resultaat te gaan verwachten. Dus wordt het altijd een teleurstelling en denk je: “Zie je wel, het is niet voor mij.”

Het staat of valt met exact weten wie die versie van jou is die het al wél heeft bereikt. Hoe goed heb je dat al eens uitgewerkt?

Deze 3 factoren en daar bewust mee aan de slag gaan zijn essentieel om groei rust, meer energie en levensgeluk te gaan ervaren.
En het bizarre is, het maakt niet uit hoe lang jij die patronen al herhaalt.. Of het nu 5, 10 of 20 jaar is. De tijd die het kost om dit om te draaien is te verwaarlozen ten opzichte daarvan. Je kunt als je vandaag besluit hierin een shift te maken vanaf nu een andere realiteit creëren. Waardoor morgen wel anders wordt dan gisteren.

Jij kunt dit zelf oplossen, mits je weet wat en hoe je dit kunt doen. Zodat je niet langer blijft vastlopen, maar je wel je natuurlijke groei en ontwikkeling kunt gaan benutten.
Dat is waarom ik een programma heb ontwikkeld. In ‘Als een feniks uit je burn-out’ gaan we in 6 maanden samen aan de slag met hele concrete uitvoerbare stappen en oefeningen. Zodat je die patronen gaat doorbreken. Want als je andere dingen gaat doen, krijg je ook een ander resultaat!

Ik begeleid je daarnaast via Succes groep sessies en in de besloten KLANTEN facebookgroep, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. En op elk moment al jouw vragen kan stellen. Ik ben er voor je als je het even helemaal niet meer ziet zitten. En ik ben er ook om je een liefdevolle schop onder je kont te geven als het nodig is. En bovenal ben ik er om successen met je te vieren!
Het lastigste stuk is dat je je realiseert hoe je jezelf te kort hebt gedaan al die tijd.

Wil je weer voluit leven in plaats van overleven? En definitief uit je burn-out? 
Lees hier meer over het ‘Als een feniks uit je burn-out programma.
Of vraag hier een vrijblijvende inzicht sessie aan om te bespreken wat jouw situatie is en wat er in jouw geval nodig is om definitief te herstellen.