Hoe weet je wat voor jou de juiste begeleiding is?

Het pad naar de juiste begeleidingIk heb gezocht naar de juiste begeleiding, maar 30 jaar geleden was die er gewoon nog niet. Mijn huisarts wist er nauwelijks iets van en stuurde me naar een psycholoog. Daar had ik gesprekken maar dat loste niets op. Als ik vragen stelde omdat ik dingen wilde leren dan kreeg ik te horen: ‘Wat denk je zelf”, dat schoot dus totaal niet op. Dat vond ik heel frustrerend. In die tijd had ik geen computer en ook geen internet. Ik vond wel informatie in boeken die me verder hielp, maar ik kon juist door mijn burn-out me niet concentreren op het lezen. Dus dat was een onhandige combi waardoor mijn herstel lang duurde.

Als je een burn-out hebt, kun je dat niet alleen oplossen, je hebt de juiste begeleiding nodig.
Want met alleen wat tips lezen los je jouw burn-out niet op. Dat geeft alleen maar meer frustratie en vermoeidheid. Maar hoe vind je de juiste begeleiding?

Je gaat naar je huisarts met je klachten. Die zegt dat je een burn-out hebt en stuurt je door naar een praktijkondersteuner. “Die luistert wel naar jouw verhaal maar dat lost niets op. Dan kan ik net zo goed tegen de buurvrouw praten”, zei een klant die daarna bij mij terecht kwam. En toen wel resultaat behaalde.

De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen

De zoektocht  kost je onnodig veel energie. Je weet niet waar je op moet letten. Een gelikte website? Een hoop beloftes? Je ziet door de bomen het bos niet meer. Moedeloos wordt je ervan want je kunt je al slecht concentreren. En je ben al doodmoe. Je wilt gewoon NU een oplossing.

Het allerbelangrijkste is de klik. Als er geen klik is, is er niet het vertrouwen dat iemand de juiste begeleiding bied. Het is goed als iemand je stimuleert om stappen te zetten die je anders niet zou zetten. Dat is juist de meerwaarde van de juiste begeleiding. Als je teksten leest waar je je in herkend heb je ook een klik. En ook niet geheel onbelangrijk, het moet in relatief korte tijd al resultaat opleveren. Dat is hoe je kunt toetsen of je bij de juiste persoon zit.

Welke resultaten behalen klanten? Meestal is er een plek op de website waar je verhalen van klanten kunt lezen. Dat geeft vaak een goed beeld wat je kunt verwachten van de begeleiding en de resultaten die je kunt verwachten. In mijn geval kun je die verhalen hier lezen. Ik geef zo wie zo een resultaat garantie. 

De wachttijden zijn om sommige plekken al 3 maanden. Terwijl je met de juiste begeleiding in die tijd al uit je burn-out kunt zijn. Dus dat is zeker ook een punt waar je op moet letten. Daarnaast bestaan er vele verschillende vormen van begeleiding waarbij het ene beter bij je past dan het andere. En nogmaals het gaat er niet om gezellig het is, het gaat erom of je er het resultaat mee behaald dat je graag wilt halen.

Je wilt ook vermijden dat je continu aan het hoppen hebt. Dat werkt natuurlijk ook niet. Maar na 2 of 3 weken kun je meestal wel beoordelen of iets voor je gaat werken. Dan is het ook goed om er echt voor te gaan. Met 1 teen zwemmen lukt niet. Als je echt resultaat wilt zal je soms ook in het diepe moeten springen.

In 7 stappen duidelijk wat de juiste begeleiding is om uit je burn-out te komen
  1. Heb je een klik? (Dat merk je bijvoorbeeld als je je herkent in de teksten die je leest);
  2. Is iemand gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een burn-out, of doet iemand het erbij?;
  3. Heeft iemand zelf een burn-out gehad? (Ik hoor vaak van mijn klanten dat ze dit heel erg fijn vinden omdat ik daardoor precies begrijp wat ze doormaken);
  4. Welke resultaten beschrijven de klanten en zijn dat de resultaten die jij wilt?;
  5. Is er een wachttijd of kun je direct starten?;
  6. Binnen welke termijn kun je resultaat verwachten? En wordt er ook een resultaat garantie gegeven?
  7. Kun je vrijblijvend informatie krijgen om deze vragen beantwoord te krijgen?

Een klant van mij liep al 3 jaar bij een psycholoog via zijn werk. Maar ondanks dat kwam hij toch in een burn-out en lukte het niet om meer energie te krijgen. Ik deed een traject in de natuur van 4 weken met deze klant en al na 2 weken merkte hij dat hij een doorbraak had. Ondanks dat hij 1,5 uur met het openbaar vervoer heen moest reizen om op de afspraak te moeten komen. En daarna dus ook weer 1,5 uur terug moest, had hij nu wel resultaat dat hij meer energie had.

Kortom het is belangrijk om vlot duidelijk te hebben of iemand de juiste begeleiding voor je bied. Of iemand jou het juiste pad op kan sturen met een duidelijke route- en stappenbeschrijving. Zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. Je wel jouw blinde vlekken doorbreekt (die patronen van jezelf die je zelf niet doorhebt). Zodat jij ook resultaat behaald en vlot en definitief uit je burn-out komt.

Door: Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out van overleven naar leven. Zodat ze meer rust en meer energie hebben en ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)

En dan hoor ik nu graag van jou! Wil je definitief uit je burn-out? Klik hieronder en bestel de 3-delige videoserie via onderstaande button… ?
De 7 ontbrekende schakels om uit je burn-out te komen aanvragen